2022-06-09 24 浏览
話說我老公超鐘意食拉麵,所以係OpenRice 搵下有咩好介紹,點知畀我見到呢間食評唔錯好多人讚好既「僕之拉麵」🤭一入門口已經好有日本🇯🇵再入去見到個格局都好日本feel , 又一次冇得去旅行當去左😂 呢到既拉麵特色在超級多料,澎湃到滿瀉…..平時食拉麵得幾塊叉燒,呢到係多到我都數不清😄,食極都仲有,食到最尾都仲有餸你話勁唔勁先!我哋叫左2碗應該都算係王牌,一碗係「特選拉麵」一碗係「肉愛食者拉麵」我老公揀左「特選拉麵」,除咗一片片叉燒之外仲有一大條炙叉燒,湯就佢選擇了濃湯,食到原味感覺我就「肉愛食者拉麵」,呢碗野一黎到直頭好似一朵花噤,好靚,因為我鍾意食辣所以我揀左辛味醬,啱晒我口味,一黎先色覺糖心蛋,蛋黃好似鹹蛋黃金紅卜卜,好正,另外,枱面有一樽蒜蓉醬,加落叉燒上面直頭好似食緊蒜泥白肉😂😂重口味既我岩哂👍🏻