2016-03-01
夢工房我已經來過好幾次了, 質素同衛生都一次比一次做得好! 因為今日有朋友生日, 所以今晚就相約黎呢度食放題慶祝壽星仔生日^^今次原來又推出左新野啦~ 人均消費只係收$200左右, 除左晚上8:30後任食之外, 仲可以任食我最中意食既生蠔同埋松葉蟹~ 食過咁多間放題都無一間可以做到咁便宜, 仲要衛生質素做得咁好~~ 除此之外, 生日係有優惠的^^ 可以全單88折, 越多朋友一齊食計番起黎真係非常非常抵食! 唔知係咪因為生日既關係, 所以可以俾我地一班人舒舒服服咁坐係出面既沙發聚會, 特別高級既享受呢^^ - 牛油炒栗米我每次黎都會嗌一碟黎做我既頭盤小吃, 牛油味很出, 吃一小粒一小粒既栗米, 是很好吃的小食^^ 一邊吃一邊傾下計, 差不多魚生刺身也會隨之而來~ >_< 刺身好快就黎啦~ 好開心啊! 個盤做得好有心思, 除左有裝飾配搭, 仲有燈光係下面閃閃發光, 令生日既氣氛錦上添花^^ 除左又平又衛生, 更係有心思^^ - 三文魚刺身脂肪分佈得好平均而且切得好厚👍咬落去啖啖肉,好肥美😍 好爽口又新鮮,嗌左廿塊都唔夠食👍👍正❤️- 甜蝦刺身甜蝦很乾淨, 看得出衛
- 牛油炒栗米
- 三文魚刺身
- 甜蝦刺身
甜蝦很乾淨, 看得出衛生做得很好! 甜蝦擺放得不錯, 賣相可觀^^ 味道也是鮮鮮甜甜的, 很好吃~
- 時令生蠔
我好中意食生蠔~ 今次呢度食既係很大size 的生蠔, 睇到已經想一啖就食入口了~ 不過, 影番張沙龍先xd… 生蠔做得很衛生也很乾淨, 沒有沙石~ 肉質十分滑嫩, 又腥味又不會太重, 不用加檸檬汁或者辣椒仔都已經很好吃了^^~~~ 任食當然係無得彈啦
- 松葉蟹段
蟹段就是蟹的腿部了, 一只腿已經有2隻食指咁長, 仲要係任叫, 真係好抵食!! 蟹腳剪開見到有好大條肉, 吃入口感覺非常鮮味, 肉質又非常的肥美~ 來這麼多次也是第一次食!! 真係食過番尋味^^
- 炭燒雞肉串
燒汁好惹味😍肉質好嫩,不過有啲淋身,食完一串會食上癮😍燒汁配咩真係無敵👍👍雞肉串必食👍
- 鹽燒雞軟骨串
鹽燒真係好好食👍咬落去好爽口,個面燒到好似炸過一樣,雖然得鹽味但都好好食,不過食得多就會有啲鹹😂
呢度有我中意飲既忌廉溝鮮奶^^ Happy Happy….~~
最後, 我地為環保著想, 把東西全都吃光光了^^ 滿足了, 便搖一搖尾巴就離去咯XD