2021-12-16 800 浏览
12月15日,我和我细佬去食呢间点心放题.订咗11:30AM两位,任食100分钟.其实入到见冇咩人喺到食,甚至系点心放题.都已feel到有唔妥.先见点心放题纸上好多点心,炸物已被栅除,划去.eg流沙奶黄包,炸春卷,鹌鹑蛋烧卖,擂沙汤圆等我山长水远嚟呢到,冇机会试到,选择好少.我问果个瘦嘅男人,应该系老板.填写点心数目.1笼?1粒?佢话点都会出返2人份量俾我哋.咁我就填12粒虾饺,12粒烧卖.我仲写埋个“粒”字.惊佢睇错俾错,其余嘅叉烧包就填4,小菜eg.炒龙“等”球豉油炒虾填3or4.烧鹅,义烧填4,5先讲佢上菜速度超慢,蒸嘢都成半个钟先俾到我哋食.但离谱到我叫虾饺,烧卖各12粒,佢嚟得虾饺2粒,烧卖4粒?这叫两人分量?我一个人都食晒la.义烧包算系平价点心,我填4,佢就俾够4个我.烧鹅,义烧超咸.炒龙“等”球又超油.食咗应该好快3高.再嚟佢话2人送嘅上汤龙虾伊面,蒸沙巴.龙虾,超细冇肉食,伊面又少,条鱼又好似唔新鲜.唔好食.话就话送,其实系计埋你果$228放题钱内.只要唔俾d贵价点心你食,俾d平嘢,大件又易塞饱你个肚嘅你食.佢实有赚.两个人嘅放题钱.好似你剔佢个炒饭超快到又大碟.唔驶
豉油炒虾填3or4.烧鹅,义烧填4,5
先讲佢上菜速度超慢,蒸嘢都成半个钟先俾到我哋食.但离谱到我叫虾饺,烧卖各12粒,佢嚟得虾饺2粒,烧卖4粒?这叫两人分量?我一个人都食晒la.义烧包算系平价点心,我填4,佢就俾够4个我.烧鹅,义烧超咸.炒龙“等”球又超油.食咗应该好快3高.再嚟佢话2人送嘅上汤龙虾伊面,蒸沙巴.龙虾,超细冇肉食,伊面又少,条鱼又好似唔新鲜.唔好食.话就话送,其实系计埋你果$228放题钱内.只要唔俾d贵价点心你食,俾d平嘢,大件又易塞饱你个肚嘅你食.佢实有赚.两个人嘅放题钱.好似你剔佢个炒饭超快到又大碟.唔驶等半个钟.咁就冇瘾la.特登嚟食点心,食饱.
结果系食炒饭,伊面饱.俾呢d嘢塞饱个肚,几唔底.
之后都再填两次点心放题纸.12粒虾饺,12粒烧卖.情况都系一样,2粒虾饺,4粒烧卖,这叫佢哋讲嘅2人份量.仲要等差唔多成半个钟.我有问果个老板.话我填咁多,你俾得果几粒我?佢扮撞“隆”.听唔到照入单.
我细佬示意话走la,无论你写几多,佢都会俾多d你食la.你喺到只有无了期咁等.“真系等,寂寞到夜深,夜沾已荒凉,变黑暗”.
结果我哋未够100分钟已埋单走人.真系留喺度一秒都嫌多.临走果阵时个站柜台做收银个女人仲笑笑口问我哋d食物点?我哋真系唔知点答你,应你.仲叫我哋下次再帮衬?唔好喇挂,当我哋水鱼呀?白痴?食唔饱,又难食.
之后我细佬话你见佢入面装修简陋,又冇乜人入去食,你就知唔对路la.佢叫我事前应睇openrice入面其他人俾佢嘅食评,咁就唔会仲招la.我话我有呀.我只系俾果d俾好评嘅人post佢哋d食物嘅靓相呃咗,一心以为有好多嘢食,可以食到好饱.点知又再仲招.
$228我真系去食日式or其他平价嘅烧肉放题仲好.$200内有找,多选择又饱肚,坐得又舒服.人哋又唔会特登漏单,俾少d嘢我食.起码唔驶等成半个钟先有嘢食.
so,如果一心想去果度食点心又想食得饱嘅朋友,你哋谂清楚去唔去食喇?
2021-12-15
用餐时段