🕯️店名* #鲷鱼鱼汤专门店🕯️🔮地址*鲗鱼涌海堤街6-16号龙景大厦地下3A号铺 🔮没有分店地区搜寻🔍🗾#pickyme_鲗鱼涌食物类型搜寻🔍🍜#pickyme_日本菜✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️➡️甘岩过黎遥远既港岛区 见到呢间食鲷鱼汤 好似几吸引啵😋就入去试下啦😎➡️入到去台凳都系木制 好有日式既感觉🎌➡️而家餐牌都比想像中多选择 除左有鱼汤乌冬 仲有定食 拉面 沾面等等🤗🤗而且各式特别既小食 唔系得系日式小店常见既炸鸡 有得拣蒜片牛柳粒 薯丝虾 蝴蝶虾等等 ➡️而选择汤乌冬同面果阵 都可以追加配料 连鲍鱼 广岛生蚝 海胆都有😱➡️整体上呢间野性价比都高 回头值90分😈✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️🪄吉列猪扒鱼汤乌冬$92一上到黎都几大份😵猪扒会用网架托住防止外皮变淋 猪扒侧面都有颇大份沙律菜 少量胡麻酱捞埋🤗 另外配上沙律酱及酱汁点猪扒 乌冬入面 有椰菜丝同埋木耳丝😋 鱼汤一上嚟已经闻都好香😍乌冬嘅质地会比较烟韧 唔会因为被汤浸咗而变淋 而汤底都唔会好有味精味 食完唔会好口渴🤣 不过略嫌猪扒外皮唔够脆 而且皮肉分离嘅状况都比较严重 一夹起其实已经净系夹到肉 而且肉质太瘦 希望可以进步😣同埋点猪扒𠮶
🕯️店名* #鲷鱼鱼汤专门店🕯️

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️

🪄吉列猪扒鱼汤乌冬$92
同埋点猪扒𠮶个酱觉得太咸 都系沙律酱好味啲

🪄鲍鱼花胶鱼汤乌冬$128
会有两只鲍鱼同埋三至四条花胶 份量方面都比较大 花胶口感比较淋身 而鲍鱼就有少少韧 当然呢个价钱你都唔会预咗畀啲好高质素嘅花胶同鲍鱼你啦 但系整体上都ok嘅🤣

🪄薯丝虾 五只$40
薯丝虾外脆内软 同埋因为系用薯丝包住 所以食落都比较有口感 但系食得出唔系即刻炸 唔会好热😫 如果佢系即刻炸嘅话味道应该会更加好食

🎈味道评分*😋😋😋
🎈环境质素*🎇🎇🎇