2012-10-24 271 浏览
由於一早訂了枱,所以不用等位....不過我建議大家最好訂位,因為座位不多,而且當天去都Full House。由於男友為了幫我慶祝生日,所以一早同經理溝通好做了一個Special Set Dinner第一度菜當然係海鮮盤啦~~有生蠔,法國膏蟹,翡翠螺食完個主菜已經好飽,因為樣樣都好好味,我同男友都全清,點知還有甜品.....甜品都做得好有水準,絕對拍得住酒店。成餐飯我同男友都好滿意,無論食物,服務態度,環境都好好,特別係個經理好nice,所以一定會再來,因為我見到menu有個二人set dinner,有海鮮食都係六佰幾,做會員仲有85折,真係好抵食。

呢杯係perrier 棉花糖,好似好特別,由於今次想飲酒類,所以沒有點,下次來一定要試
第一度菜當然係海鮮盤啦~~有生蠔,法國膏蟹,翡翠螺
生蠔新鮮,膏蟹鮮甜 。
鴨肝煎得外脆內軟,配紅酒鳳梨,感覺冇咁膩
用了新鮮蘑菇ben溶去來整,蘑菇味好濃郁,好好味!
肉味濃,唔太"so",不過我反而欣賞佢嘅伴菜,紫蕃薯蓉 蘭度豆蓉,特別得來又唔難食。
牛肋肉,好似牛柳一樣"淋身",睇得出冇用鬆肉粉,原汁原味
Cream Brulee 焦糖燒的夠厚, Cheese Cake 味道好濃郁
呍呢嗱梳乎里, 裡面軟棉棉,正!
甜品都做得好有水準,絕對拍得住酒店。
题外话/补充资料: 免費join member,join 咗之後有85折....
2012-10-17
牛肋肉,好似牛柳一樣"淋身",睇得出冇用鬆肉粉,原汁原味
用了新鮮蘑菇ben溶去來整,蘑菇味好濃郁,好好味!
呍呢嗱梳乎里, 裡面軟棉棉,正!
生蠔新鮮,膏蟹鮮甜 。
鴨肝煎得外脆內軟,配紅酒鳳梨,感覺冇咁膩