2023-05-09
突如其來的紅色暴雨警告⛈️⛈️,心想晚上不好下大雨,因為和朋友book了深水埗黃竹街29號川大哥食酸菜魚🐟,果然不負有心人,晚上居然冇下雨🥳🥳🥳🥳環境方面:設有外面座位及室內座位,外面座位設有吸煙區及寵物專區,我見有客人帶埋🐶🐕🦮🐕🦺來一起湊熱鬧,多麼開心!室內座位設有幾張花園式的卡位及圓枱,地方不大但很舒服!食物以QR code 落單,非常方便又快捷!💯🐟 黃金酸菜魚小鍋(微辣) (生魚片) $198唔食得太辣的我今 今晚揀咗未辣嘅黃金酸菜湯一出場已聞到好香酸菜味,辣程度可以任君選擇! 魚片十分嫩滑,沒有魚骨, 魚肉分量好多,湯嘅酸味好突出,辣度啱曬我!性價比高😋🐟😋🐟😋🐟😋🐟😋🐟😋🐟🐟 紅薯粉 $38加埋紅薯粉落酸菜魚鍋內,吸曬所有精華,薯粉煙韌彈牙!不可不order,仲要double order🤭🍜🤭🍜🤭🍜🤭🍜🤭🍜🤭🍜🤭🐟🐟🐟 炸響鈴卷 $37新鮮炸出嚟嘅響鈴卷~鬆脆可口~即食非常好味!🤗🫔🤗🫔🤗🫔🤗🫔🤗🫔🤗🫔🤗🫔🐟🐟🐟🐟 紅糖糍粑 $48外脆內軟!帶少少黑糖味,這個做甜品很不錯!🍯🤤🍯🤤🍯🤤🍯🤤🍯🤤🍯🤤🍯🤤🐟🐟🐟🐟🐟 黑豚五花腩串燒兩串 $29🐟🐟🐟🐟🐟 牛肉串兩串 $18🐟🐟🐟
室內座位設有幾張花園式的卡位及圓枱,地方不大但很舒服!
食物以QR code 落單,非常方便又快捷!💯
🐟 黃金酸菜魚小鍋(微辣) (生魚片) $198
🐟🐟 紅薯粉 $38
🐟🐟🐟 炸響鈴卷 $37
🐟🐟🐟🐟 紅糖糍粑 $48
🐟🐟🐟🐟🐟 黑豚五花腩串燒兩串 $29
🐟🐟🐟🐟🐟 牛肉串兩串 $18
🐟🐟🐟🐟🐟 墨魚丸兩串 $24
👆👆👆👆🏽👆🏽👆🏽 以上呢三款串燒一起食、好滋味、好惹味~送啤酒確一流🍺🍻🍺🍻
🐟🐟🐟🐟🐟🐟 自製無糖冷泡茶( 洛神花及玫瑰烏龍) $17@
冰凍自家製嘅冷泡茶最適合火鍋飲用, 既健康又解渴🫖🫖🥂
總括來說:如果你喜歡吃酸菜魚,不妨來11大哥試一試~價錢仲好合理!🐟🎉🐟🎉🐟🎉🐟🎉🐟🎉🐟🎉🐟🎉🐟🎉🐟🎉🐟🎉