2020-10-25 961 浏览
去完銅鑼灣shopping,又係時候要揾好野食,今晚竟然比我地發現有間新開既馬拉泰國菜館<馬泰>,平靚正兼全日吾收加一,下次來銅鑼灣,我地又多個好選擇啦!!~<招牌無骨海南雞喇沙湯麵 $76>喇沙湯麵好大碗,麵底係米粉溝油麵,入面有豆卜,雞蛋等配菜。喇沙湯底非常濃郁惹味,味道帶微辣。招牌無骨海南雞都好大碟,海南雞入口啖啖肉,肉質勁鮮嫩細滑,水準高,非常好食。<芭堤雅炭燒豬頸肉 $78>炭燒豬頸肉烤得幾惹味,入口肉質爽口又彈牙,食完一件又一件。<菠蘿海鮮炒飯 $88>菠蘿海鮮炒飯上枱好大碟,係原個菠蘿咁上,賣相一流。菠蘿海鮮炒飯入面餡料非常豐富,有好多新鮮菠蘿肉,海鮮有青口,鮮蝦,魷魚等,絕對係超滿足推介吖!!~<班蘭椰汁冰 $28>見到斑蘭椰汁冰呢個粉綠色真係覺得超夢幻入口椰奶味非常濃郁細滑,而且仲有一絲絲既斑蘭啫喱條,滿滿嘅口感,非常驚喜。整體來講,餐廳食物水準質素頗高,而且餐廳乾淨,企理衛生,價格亦非常合理抵食,晚上未到七點,人客已經開始多。值得推薦吖!!~

<招牌無骨海南雞喇沙湯麵 $76>

<芭堤雅炭燒豬頸肉 $78>
炭燒豬頸肉烤得幾惹味,入口肉質爽口又彈牙,食完一件又一件。

<菠蘿海鮮炒飯 $88>

<班蘭椰汁冰 $28>