2018-12-12
食完呢間鮮道樂真心好衝動想寫一個食評, 質素同服務都可以話係酒店buffet 水準, 不過一分錢一分貨啦, 有咁樣的質素就收返非一般的放題價錢。一開始職員就會比我們自選頭盤,先有兩片大拖羅刺身, 雖然薄切但都食到香的油分同溶化的感覺。仲有三選一的特別項目, 選了龍蝦同牡丹蝦, 視覺同味覺都達標。赤蝦同大甜蝦的大比拼,大甜蝦稍微勝出。刺身方面都係三件三件為單位上枱的, 帶子,劍魚腩,同油甘魚都食得出新鮮鮮甜,完全唔似平時食嗰啲平價放題質素。最令人流口水嘅一定係生蠔喇.. 生蠔都係任點咖!!!!有日本 同法國, 這回合係法國生蠔勝出,咬落去較爽身,有質感,而且完全唔腥。壽司也很精彩, 海膽手卷係正常散叫的份量唔係一般放題咁細細件, 本身叫左一件都擔心飽左, 諗住同朋友分享, 點知真係好好食,而且食到底都仲有海膽, 朋友亦自己叫一件黎滿足一下。三文魚子粒粒分明, 爽脆, 沒有過咸。唔係講笑,呢張人像咖啡好飲到上天, 一口氣飲左半杯。 係日本炭燒咖啡,面頭打印嘅奶泡就好似D 芝士奶蓋咁, 少少咸味, 帶起奶嘅甜味又中和左咖啡嘅苦澀味, 飲落去 啱啱好, 總之一飲上癮!!!!未見過放題有甲羅燒,
一開始職員就會比我們自選頭盤,
最令人流口水嘅一定係生蠔喇.. 生蠔都係任點咖!!!!
三文魚子粒粒分明, 爽脆, 沒有過咸。
未見過放題有甲羅燒, 不錯! 蟹膏味濃濃配上米通又多一點香味。
頭盤中有個的岩石燒安格斯牛小排同黑毛豬五花腩, 前者係鬆軟的, 但後者黑毛豬燒起上黎嘅油香, 仲要半肥瘦, 帶爽口又鬆軟層次質感較高。
籠仔蒸海鮮 。
燒雪魚柳- 夠滑, 無雪味。 係出面$98 一件的質素😆
冰鎮苦瓜, 點蜜糖黎食。 一入口係好清新好涼快的感覺, 咬多兩口 苦味就滲出黎,當下蜜糖都已經幫唔到忙... 但感覺好自然, 會似小食咁, 得閒又夾一條食下。
其實整體好食到不得了...好多都post 唔曬出黎, 絕對超出日式放題水準!
收得酒店價錢又真係比到質素我地播, 連服務都好好, 個個待應都有禮物又真心幫你, 唔會背書咁講野, 問一句會答三句。 是次體驗好好, 比貴D 都好樂意。