2022-05-03 663 浏览
青衣城有間好新嘅燒肉放題,超晒水準😍有咩開心得過冇任何planning之下白撞左入黎,然後發現食到間超級正嘅燒肉店😍中價位嘅松放題(美國SRF和牛)weekday夜晚係398一位首先會送一客雪之燒肉盛,賣相除左好靚打卡一流之外,仲有啲牌仔清楚介紹返每款牛。每一款牛其實就咁望落去,都知真係靚野對得住個價錢其中對於個日本佐賀黑毛和牛,我地比極高極高評價,係入口即溶架首先嗌左一輪海鮮,好surprise佢有得嗌甲羅燒,蠔,仲有大蜆,帶子等等。啲食材都好新鮮而且又好大粒,比一般嘅燒肉店有更多海鮮種類之後又橫掃左一輪肉,啲牛有成超過15款真係每款食一舊都可以好飽,當然我地都有嗌埋豚肉同雞肉啦,其中我自己就最鍾意泡菜豚肉燒同埋單骨雞翼,仲有個細細粒雞肉丸燒完勁香勁好味!朋友就最愛個骨付腸🍖蔬菜同小食我地都嗌左好多🙈章魚燒熱辣辣兼且個皮係微脆架!有個味醂魚乾又係出面燒肉店冇得嗌嘅野,幾特別!蔬菜我就特別推介露荀苗,大啡菇,秋葵同燒菠蘿!啲菜燒完寧舍多水份,證明啲食材真係夠靚!甜品有雪條/雪糕,食左個綠茶雪條,佢入面首先有鍊奶醬,食到中間開始有綠茶冰,再食到底就有紅豆粒,雖然好飽但都好值得一試

2022-05-03