2021-03-21 46 浏览
今晚同朋友到康城晚飯,只係點了2樣食物一杯嘢飲,已經非常飽,而且味道不俗,確實物超所值。原隻焗釀龍蝦薄餅賣相很吸引,打卡一流,龍蝦頭及龍蝦殼放在薄餅上,唔係只放出黎好睇,內𥚃釀好了菇菌、蕃茄、芝士及蝦等食材,而龍蝦肉就已經拆肉放喺薄餅上面,每塊薄餅都至少有一件龍蝦肉,味道鮮甜,爽口彈牙,啖啖肉,加上香滑香濃既芝士,味道很一流,值得一試。另外,薄餅底是薄批,批邊外脆內軟,而且帶點煙韌口感,做得很不錯。燒春雞賣相同樣十分吸引,外皮燒得很脆,雞脾肉、雞翼都好滑d肉,雞胸部份有少少嚡,沾上少少香草檸檬醬汁,可增加Juicy感覺。不過最特別係燒春雞入面放咗薯仔粒,每粒都盡吸雞肉味。燒春雞即點即燒,要等大概半小時都係值得。Strawberry ice cream float 點左一杯用士多啤梨同雪糕溝成既mocktail, 味道都唔錯,賣相吸睛,請杯粉粉的粉紅色,充滿少女感,都幾大杯。雖然只係點左2樣食物,味道很不錯而且非常飽,細食既女生點菜前建議保守點。

原隻焗釀龍蝦薄餅

燒春雞