2018-07-04
一去到見到餐牌入邊都幾多款式,但係嚟到梗係要試佢嘅招牌臭臭鍋,我叫左小辣。內有娃娃菜,白䐁肉,臭豆腐,台灣貢丸,米血糕,豬大腸,豬紅,沙白,鵪鶉蛋,炸枝竹番茄,榨菜絲,韭菜,金針菇,嗚門卷,粉絲。見到其他都係有好多配料,而且都幾抵食。招牌臭臭鍋聽落好似真係好臭但實質上其實一啲臭味都冇並且其實都唔會好難姊妹有少少啦如果係好怕食辣嘅你都不妨可以去試一試。另外裏面嘅內臟會比較多,而且有我最鍾意食既馬血糕。芝士牛奶鍋香濃既湯底,配有小小牛奶同芝士味,可惜其實牛奶嘅味都唔係好重,不過反而令到個湯底非常之滑,而且配料亦都非常豐富不妨試一試。另外,呢個鍋係咁多個喎裏面其實係最健康嘅一個冇乜內臟之餘亦都唔會有太多肉,並且可以配買粉絲非常之抵食。由於有啲食材我哋唔識所以叫咗同事分開上,服務都非常之好有求必應。我覺得都可以加配小食因為佢呢度啲小食都幾抵架,台式小食都有好多款。尤其是一個豆腐,朋友同我食完都大贊。另外兩杯飲料,分別是招牌奶茶(熱飲)另外一杯是盆栽奶茶(凍飲),記住凍飲要將杯內徹底滾動,然後插入飲管,非常有特色的奶茶。另加一小食,麻辣臭豆腐,麻辣味非常十足最後,價錢都合理的, 份量亦都適中的,
招牌臭臭鍋
芝士牛奶鍋
最後,價錢都合理的, 份量亦都適中的,值得再次光顧。