1K
2020-10-13 43 浏览
對於下午茶,我都幾有要求架,如果話想同朋友去感受香港人文化的餐廳,其中一間我必去既會係太子呢間cafe paradise 。下午茶時間其實都算多人,證明真係有水準有粉絲,我們等左一陣有位。第一樣必點一定係這裡的美國頂極榖飼牛肩胛肉眼排,這個是鐵板上的,自己控制食用時的溫度,慢慢煎,想要幾成熟就幾成熟,而肉質方面絕對係超級靚牛,食得出牛肉的肉質系靚既,唔係普通果d牛排🥩,食落去夠煙韌又好味,$78 有200g 真係好抵食,而且這個餐可以升級,配餐湯,沙拉同埋野飲都係加$30,好抵食啊。另外一再點了一份黑松露忌廉汁海蝦蟹柳天使麵,濃濃忌廉汁味,真係好香,天使麵亦都好滑好好味。再點了杯榛子牛奶咖啡和朱古力咖啡,慢慢食慢慢歎,這個下午茶真係好chill 好滿足。
2020-09-27