2019-01-21 119 浏览
自從上年去過四川食麻辣火鍋之後,一直都好想搵返果種感覺,但係香港又好少正宗嘅麻辣火鍋。聽朋友介紹,大角咀開咗間正宗嘅麻辣火鍋,而且裝修都好靚,咁一於去試吓啦。因為朋友唔係好食得辣,所以我哋叫一個in樣湯底鴛鴦湯底。一面係蕃茄味,另一面係成都麻辣味嘅中辣。一上枱已經聞到個湯底好香啦,令人好開胃。呢個麻辣牛肉睇個樣好似好辣咁,但係其實唔係好辣,但係好香,放落個麻辣湯底度就最夾啦。平時打邊爐食魚皮就食得多,呢度竟然有炸雞皮。食落仲好味過魚皮,而且炸過,食落口唔會覺得個雞皮好油,夠哂脆。呢個香辣魚皮都唔係平時嗰種炸魚皮,識落辣辣地涼涼地,非常開胃。呢間餐廳真係唔錯,而且環境夠晒大,啱晒一大班朋友gathering。

一上枱已經聞到個湯底好香啦,令人好開胃。