餐厅: 殿 大喜屋
资讯:

2016-03-05 5942 浏览
由于早前试过觉得超正,所以我们今晚再去咗尖沙咀金巴利道26号嘅「殿 大喜屋日本料理」食晚市放题!我们叫咗杂锦刺身拼盘、殿之鲍鱼、蒜面豉炒虎虾配啤酒啫喱、海胆军舰、拖罗寿司、海胆赤虾寿司、燕窝花之恋/金目鲷玫瑰、黄咖哩炒蟹同天妇罗虾!杂锦刺身拼盘嘅刺身非常新鲜,当中嘅北海道带子味道超鲜甜软滑!殿之鲍鱼嘅鲍鱼肉质相当爽口弹牙,酱汁嘅味道好浓郁!蒜面豉炒虎虾配啤酒啫喱嘅卖相相当吸引,虎虾煎得非常惹味香口,口感超爽甜弹牙!海胆军舰嘅海胆好鲜甜香滑!拖罗寿司嘅肉质非常肥美甘香,而且入口即溶!海胆赤虾寿司嘅赤虾好鲜鲜甜弹牙,加埋香甜嘅海胆一齐食,真系好正!燕窝花之恋/金目鲷玫瑰嘅卖相极之精致吸引,味道亦好鲜甜!黄咖哩炒蟹嘅蟹肉好新鲜,黄咖哩汁嘅味道相当香浓!天妇罗虾嘅炸粉唔系好厚身,虾肉亦好爽甜!另外有多款特色甜品同沙律可供自助选择!
蒜面豉炒虎虾配啤酒啫喱、
海胆军舰、拖罗寿司、海胆赤虾寿司、燕窝花之恋/金目鲷玫瑰、
殿之鲍鱼嘅鲍鱼肉质相当爽口弹牙,
酱汁嘅味道好浓郁!
口感超爽甜弹牙!海胆军舰嘅海胆好鲜甜香滑!
拖罗寿司嘅肉质非常肥美甘香,而且入口即溶!
海胆赤虾寿司嘅赤虾好鲜鲜甜弹牙,
加埋香甜嘅海胆一齐食,真系好正!
燕窝花之恋/金目鲷玫瑰嘅卖相极之精致吸引,
味道亦好鲜甜!
黄咖哩炒蟹嘅蟹肉好新鲜,
杂锦刺身拼盘
殿之鲍鱼