2017-02-21 24515 浏览
由于较早之前同表妹嚟食过觉得食物出品同质素都几好,所以今晚我们特意同咗一个认识咗20多年嘅好朋友去咗旺角创兴广场嘅「乐天大喜屋日本料理」食晚市放题!我们首先叫咗个杂锦刺身拼盘嘅刺身非常新鲜,特别系极大赤虾嘅肉质相当爽甜弹牙,北海道带子超鲜甜嫩滑!多款创作寿司嘅卖相好精致同色彩缤纷,食落感觉都几配合!吉品鲍汁花胶盛宴嘅花胶焖得好腍好入味,而且都几大块,鲍汁嘅味道好鲜味,花菇亦好软滑厚身,最好系可以无限次任叫,唔会每人限叫一份,不过花胶食得多会感觉比较腻滞,所以我们都祇系叫多一次!海胆手卷嘅紫菜相当脆身,唔会变腍咗,海胆嘅味道好鲜味软滑!雪花牛肉锅嘅牛肉肉质好鲜嫩,肉味好香浓,而且份量都几多!日式捞乌冬「胡麻酱」嘅乌冬超烟韧弹牙!蟹肉海鲜炒饭炒得好干身同粒粒分明,味道仲相当惹味!榴梿炸弹炸得好金黄香脆,外层炸粉好薄身,入面嘅榴梿蓉非常香甜软滑!至于甜品方面就有多款自家制甜品同韩式雪糕雪条,其中一款嘅卖相好似一只热狗包咁,入面包著系相当香甜嘅蕃薯味雪糕,真系好正呀!
多款创作寿司嘅卖相好精致同色彩缤纷,
食落感觉都几配合!吉品鲍汁花胶盛宴嘅花胶焖得好腍好入味,
而且都几大块,
海胆手卷嘅紫菜相当脆身,唔会变腍咗,海胆嘅味道好鲜味软滑!
雪花牛肉锅嘅牛肉肉质好鲜嫩,肉味好香浓,而且份量都几多!
日式捞乌冬「胡麻酱」嘅乌冬超烟韧弹牙!
蟹肉海鲜炒饭炒得好干身同粒粒分明,味道仲相当惹味!
杂锦刺身拼盘
吉品鲍汁花胶盛宴
海胆手卷
温泉玉子
芝麻鸡翼
黄金烧海虎虾
雪花牛肉锅
日式捞乌冬「胡麻酱」
蟹肉海鲜炒饭
温泉玉子
芝麻鸡翼
黄金烧海虎虾
雪花牛肉锅
日式捞乌冬「胡麻酱」
蟹肉海鲜炒饭