2021-04-20
有朋自元朗黎到搵我,梗係要搵番間超正又好Chile 得嘅酒吧餐廳,同佢Chile番晚先得架。於是我就選左係近將軍澳海皮, 呢間酒吧餐廳,門口露天位置,經常性坐滿人, 我哋怕頭髮亂了,故選了進入餐廳內進食,其實無論內外環境都好有氣氛。有個特式Offers套餐,有齊開胃菜、主菜同一杯啤酒🍻。開胃菜#白酒新西蘭青口白酒新西蘭青口好飽滿,咬落鮮甜帶有微咸海水味,醬汁是用白酒、蕃茄,辣椒🌶️跟蒜,好惹味。#天婦羅🍤蝦用薄醬炸超新鮮嘅大蝦🍤,配上跟埋的酸辣甜醬同芥辣豉油,食落唔油膩,蝦超脆又爽彈,配上啤酒🍻,真係爽。 #安格斯肉眼扒配薯蓉牛扒好正又大塊, 有炭香味咬落牛味濃郁, 口感超軟淋沒有根, 每啖都覺得好juicy, 薯蓉很Creamy,我沒有點佢的醬汁都已覺得非常之好食, 很推介~-新西蘭牛柳 非常之咁厚身, 切開係鮮粉紅色☺️,牛柳比起肉眼冇咁肥膩, 相對扎實些, 食落有嚼口, 牛味香濃. 併埋大磨菇、火箭菜食平衡番,佢個蕃茄仔多汁又清甜。#凱撒沙律十分喜歡食凱撒沙律, 蔬菜新鮮爽脆,芝士碎都鋪得多,咸咸的煙肉加上脆脆的麵包糠,味道幾正! 淡淡滋味,滿足的一餐啊!
有個特式Offers套餐,有齊開胃菜、主菜同一杯啤酒🍻。
開胃菜
#白酒新西蘭青口
#天婦羅🍤蝦
#安格斯肉眼扒配薯蓉
-新西蘭牛柳
併埋大磨菇、火箭菜食平衡番,
佢個蕃茄仔多汁又清甜。
#凱撒沙律
淡淡滋味,滿足的一餐啊!