2022-08-03
提早同婆婆食生日飯🥰我就請婆婆去日本居酒屋,重拾返去日本旅行既情懷❤️呢到門口就已經掛滿晒日式燈籠,真係妹有氣氛呀👍🏻入面坐位都好闊落,坐得好舒服😌鱈魚乾一黎到就先整個小食食住先😛鱈魚乾脆卜卜,好香口,佐酒一流曉沙律呢個沙律係西日fusion,上面有啲Parma ham ,下面有啲豆腐同沙律菜,夾埋個味道又幾和諧🤩慢煮黑豚肉呢個菜係凍食既,慢煮既做法,令豚肉既肉汁可以100%保留,而且肉質仲好爽口,好好食,配埋啲蔥,就更refreshing😍 串燒分別叫左青椒,雞肝,雞翼,煙肉卷,免治雞肉棒,媽媽最中意就係日本青椒仔,而雞肝呢到就做得好好,啱啱好熟,識落嘅感覺似食緊鵝肝😋煙燻青魚刺身呢個非常IGable既上碟方式,一打開個盒蓋,煙燻嘅味道就飄晒出嚟,真真正正色香味俱全🤩好少食到青魚刺身,佢嘅口感有啲似池魚,加上少少煙燻嘅味道好特別🥳炸物我地要左黃花魚、蠔、蝦、雞軟骨丸同雞柳😛蝦好大飯好爽口彈牙,炸蠔都一樣係好大隻,好少見到炸完都咁大隻架😍炆和牛牛腩牛腩炆得好琳,而且仲有好多骨膠原,好好食,蘿蔔亦都給滿咗湯汁同埋牛肉嘅精華,超好味呀🥳甜品甜品係益力多雪糕,味道好特別,唔會好甜,好有益力多味
鱈魚乾
一黎到就先整個小食食住先😛鱈魚乾脆卜卜,好香口,佐酒一流
曉沙律
慢煮黑豚肉
串燒
煙燻青魚刺身
炸物
炆和牛牛腩
甜品
甜品係益力多雪糕,味道好特別,唔會好甜,好有益力多味☺️