2024-06-11 52 浏览
屋企兩老👵🏻🧔🏻‍♂️周不時都會同我講返當年拍拖嘅趣事,原來 #冰室 竟然係佢哋嘅 #拍拖勝地😉 呢日就等我帶兩老嚟到 #尖沙咀 新開嘅 「保頓冰室」挽回一吓惜日情懷啦😉餐廳嘅設計以 #七八十年代 嘅背景作為佈置,播嘅都係當年嘅 #懷舊金曲,仿如坐咗 #時光機 一樣🕰️ 好有特色。店員同我哋介紹佢哋嘅 #生炸雞髀雙蛋飯 相當之受客人歡迎,建議我哋一定要試吓🤤 等咗一陣,大大碟嘅 #生炸雞髀 飯🍚送到我哋面前👀 仲大過我塊面嘅雞髀炸到金黃色,外脆內軟,雞皮咬落去直頭脆到薯片一樣,隻雞髀勁多肉汁,配埋 #太陽蛋 同 #特製蕃茄汁 拌飯,零舍滋味🤤 嚟到冰室,又少得幫襯佢哋新鮮出爐嘅 #蛋撻,師傅用牛油皮做外層,入口有濃濃嘅牛油香,老竇🧔🏻‍♂️話襯埋杯 #凍鴛鴦 就一流喇🤤估唔到簡簡單單嘅一餐就氹得兩老咁開心,就等 #小秘書 發掘多啲小店,帶佢哋去開眼界啦😉 📍 保頓冰室Bolton Cafe (尖沙咀)亞士厘道20A號地舖

2024-06-10