2021-10-19 1919 浏览
weekend去到銅鑼灣搵好食嘅嘢,俾我搵到呢間隱世黃店居酒屋。佢哋嘅裝修超級靚位於地庫,私隱度十足好適合把酒談心🍺裝修風格充滿日式風情唔講以為走咗轉日本🇯🇵-🍄明太子蟹肉醬焗蠔肉磨菇批$98大大隻大啡菇入面釀滿咗嘅明太子沙律醬,食得出一絲絲嘅蟹肉🦀️大啡菇入面都有一啲小蘑菇🍄整體口感非常豐富!不過可能因為沙律醬實在太多,食嘅時候我都不開咗唔少,覺得可以放少啲沙律醬咁就唔會咁鹹👍🏻🦀️蟹肉蟹膏炒飯$128免頭有滿滿蟹膏,返入面都有唔少蟹肉絲,轉頭仲有少少肥牛🐮炒飯嘅配料都相當豐富,同樣地可能因為入面有日式醃製過嘅咸菜,所以個人都係覺得比較重口味少少。炒飯充滿鑊氣非常乾身、粒粒分明🍚🦪清森廣島蠔濃湯鍋$168脹卜卜大大隻嘅廣島蠔非常鮮甜爆晒汁。濃湯湯底有少少辣🌶️非常惹味!入面都有唔少配菜例如係娃娃菜🥬、紅蘿蔔🥕日式魚片等等。🐚香葱碎吞拿魚帶子魚籽卷$138⭕️呢款超級推薦大家一定要叫⭕️擺碟嘅時候已經靚到啊出嚟!呢個卷髮食完超級滿足,面頭撈左芝麻嘅香蔥吞拿魚茸、下面係厚切嘅新鮮甜美厚切帶子刺身、包住喺入面嘅係甜蛋同埋牛油果嘅配搭🥑👅厚燒牛舌$68⭕️呢款超級推薦大家一定要叫⭕️超級肥美好厚肉好jui
🍄明太子蟹肉醬焗蠔肉磨菇批$98

🦀️蟹肉蟹膏炒飯$128

🦪清森廣島蠔濃湯鍋$168

🐚香葱碎吞拿魚帶子魚籽卷$138

👅厚燒牛舌$68
⭕️呢款超級推薦大家一定要叫⭕️超級肥美好厚肉好juicy人生吃過最好吃的牛舌ever🥲建議一人一串得2️⃣舊唔夠喉!
🌛月見免治雞肉棒$38
好有趣嘅雞肉棒🐔雞軟骨mix埋雞肉好有趣脆卜卜,溫泉蛋mix埋撈好再慢慢包裹住雞肉棒🥰更顯鮮味!