2023-01-01
📍小漁港海鮮舫 鮮蒸‧鮮味火鍋🐷爸媽都好鍾意食海鮮,見呢間款式多,好多人都大讚,就決定爸爸生日帶佢哋嚟食!真係好好味,好新鮮!要 #chuchu推介💡 當日基本上滿座,記住book位📞28689863,仲有whatsapp架—————————————————————❣️ Parco 發板餐 $398/位價錢合理!所以就揀咗呢個!可以加錢要粥底,不過侍應話會好飽所以就冇加了!以下講嘅係一人份量!🍣 加拿大象拔蚌刺身拼盤先黎個巨型刺身拼盤,有希靈魚、三文魚腩、吞拿魚、帆立貝、北寄貝、象拔蚌!見到有象拔蚌即刻揀呢個,樣樣都非常新鮮,份量十足之餘用料亦上乘唔馬虎!🦞龍蝦每人半隻!好新鮮!肉質好彈牙,平時唔係好食龍蝦嘅🐷覺得龍蝦膏好正!!!!🦐瀨尿蝦一隻扎扎跳勁生猛,入口肉厚,彈牙又多汁。🦪貝殼三寶每人有幾隻花甲,一隻青口同一隻蠔!花甲無沙,蠔好新鮮,好肥美!正正!🐚元具一隻元貝好大粒,連埋蒜蓉粉絲蒸,香口惹味!🦔鮑魚一隻鮑魚已經洗得好乾淨,爽!滑!唔難咬!🦐海蝦一隻肉質爽口脆身,啜埋蝦頭膏,好鮮甜!好食!🐟海魚一件馬友魚油極多,肉質不嬲都滑,處理好晒起晒骨,啖啖肉好好食!連唔食魚嘅🐷爸都好鐘意!
❣️ Parco 發板餐 $398/位
🍣 加拿大象拔蚌刺身拼盤
🦞龍蝦
🦐瀨尿蝦一隻
扎扎跳勁生猛,入口肉厚,彈牙又多汁。
🦪貝殼三寶
🐚元具一隻
元貝好大粒,連埋蒜蓉粉絲蒸,香口惹味!
🦔鮑魚一隻
鮑魚已經洗得好乾淨,爽!滑!唔難咬!
🦐海蝦一隻
肉質爽口脆身,啜埋蝦頭膏,好鮮甜!好食!
🐟海魚一件
🍠農家四寶
分別係芋頭、翠玉瓜、粟米、南瓜!芋頭好粉,翠玉瓜、粟米同南瓜唔洗任何調味已食出本身嘅甜。
🐥蟲草花蒸雞烏冬底
雞肉蒸完仲好嫩滑,雞皮又爽,用烏冬托底,雞油汁喺蒸嘅過程流落烏冬度,烏冬有雞味又夠彈牙!不過真係食唔晒😂😂
不專業評分
👅好味指數: 8/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 8/10
—————————————————————
🏡地址: 小漁港海鮮舫 鮮蒸‧鮮味火鍋 (太子)
太子荔枝角道127-133號地下
🕑營業時間:17:00 - 00:00