2022-09-03 452 浏览
最近好興燒海鮮,我梗係都要去湊吓熱鬧啦!知道元朗有間好出名燒蝦嘅,趁放假又去玩下!呢度採取放題形式,2.5小時任飲任燒,夠晒時間慢慢燒海鮮🦞!依呢度最出名係自己夾三晚大頭蝦,呢頭夾起呢頭就凍暈佢就可以搦去燒!有得玩又有得食! 未試過以為好容易,原來啲蝦真係好活潑,仲彈得好遠,要夾到佢哋上嚟都要花啲時間㗎😂咁沙猛嘅海蝦燒完即食就梗係鮮甜啦!而且燒烤架有兩層,雙層就可以放蝦同埋魚,底層放貝殼類就最好啦,燒帆立貝同埋生蠔勁快熟😂👍👍呢度除咗蝦之外仲有好多海鮮選擇㗎,有專人不停喺度洗海鮮,所以海鮮嘅Refill速度都好快!譬如有鮑魚、生蠔、花甲、大蜆、沙白、仲有幾款魚類任揀,試咗大眼雞同埋黃花魚都幾好味!海鮮我就最鍾意食帆立貝,加埋牛油同埋蒜蓉去燒真係冇得彈!老公就鍾意食生蠔,生蠔味夠重,所以又係加蒜蓉同埋牛油去燒就搞掂!除咗海鮮之外仲可以揀好多唔同款嘅蔬菜、或者豬仔髀呀、雞翼呀、同埋羊扒羊架都有得揀,食物款式都算OK多!