雖然元朗好多嘢食,但要搵到又抵食又好食嘅其實唔容易。朋友介紹咗呢間新開嘅燒肉店,話又抵食又新鮮,咁就一於去試吓啦。一嚟到門口,就見到呢度嘅環境裝修好靚,門口有好多燈籠,好有日本風,非常適合黎影相打卡。呢度嘅服務態度超級好,有一位着住西裝嘅男職員好有禮貌。佢介紹咗好多唔同嘅菜式俾我哋,咁我哋就聽佢話叫咗和牛同埋海鮮啦。不過呢度嘅價錢真係好平,估唔到份量竟然咁大。呢個和牛真係最值得一讚,食落好有牛味,有啲入口即溶嘅感覺。但係又唔會好肥膩,食落好香,有油脂嘅香味,仲好食過喺日本食到嘅和牛。呢個雞腿肉都好值得試,價錢好平,但係有好多舊。我哋揀咗鹽燒,原來好食嘅肉唔使濃味嘅調味料,已經好好食啦。佢食落雞肉好嫩滑,燒到外脆內嫩,其實好啱送飯。海鮮方面,我哋叫咗蝦,帶子同埋生蠔。三樣都好新鮮,不過最值得推薦嘅就係呢個生蠔,估唔到咁大隻,而且非常新鮮,我諗其實唔使燒就咁生食都OK啦。 而呢個蝦嘅蝦頭都好多膏,我諗佢來貨嘅成本都唔平。呢度嘅飲品都好特別好值得介紹,我朋友叫咗呢杯奶蓋綠茶,佢話飲落好香,雖然係奶蓋但唔會好滯,我試咗一啖都真係唔錯,好推薦大家試吓。最值得一讚嘅係,呢度嘅職員非常勤力。每一次我

最值得一讚嘅係,呢度嘅職員非常勤力。每一次我哋燒燶咗個版,佢哋好快就會過嚟換。而且當我哋隻碟有殼嘅時候,佢哋就會好快過嚟換碟。食餐飯幾個鐘嘅時間,佢哋已經換咗四五次。而且佢哋非常有禮貌,值得一讚嘅係有一個着西裝嘅男職員,同埋有位比較後生嘅女職員都好好,有禮貌又勤力。

呢間餐廳又抵食,而且食材又新鮮,職員嘅服務態度仲超級好,就算唔係住元朗都好值得入嚟試吓呀。