2019-08-20
朋友之前成日叫我一定要黎試下尖沙咀呢間味道樂居酒屋,講到每件食物都好好味,果時真係覺得佢好誇張,但今日黎左之後,覺得佢真係無誇張,呢間日本野既食物真係好好味一到餐廳其實都幾驚喜,因為呢度既環境好正,裝修好有日本既味道我地先叫啲野飲,朋友叫左梅酒,serve得好靚亦都好多Menu真係咩都有,我地壽司、燒物、生蠔、小食各樣叫啲辣味三文魚碎卷,調味做得好好,唔會太辣但又有辣既香味再加入面好青既青瓜絲,隻味撞得啱啱好炙燒三文魚腩好肥美好好味,食到佢既油香,又唔會太「漏」炙燒左口魚油分豐富有嚼勁,咬落又爽又甜, 好立體~魚既油香仲會停留係口度日本生蠔,呢個真係真係真係真係超級好味,生蠔新鮮唔再講,調味真係超級超級超級出色。因為我食完個樣太幸福,我又好有信心咁同佢講佢一定會鍾意,所以有啲怕海水味嘅朋友都點左一隻,而我都忍唔住再追加一隻店家落咗甜甜酸酸嘅醬油做調味,非常開胃,成隻生蠔連埋醬汁滑入口中,真係好正果然朋友都非常鍾意,仲話佢嘅調味成功令到佢冇咁feel到海水味哈哈唔好意思又係蠔啦煙肉櫻花蝦煎廣島蠔每粒燒蠔上面再放上櫻花蝦同煙肉脆口同埋軟口嘅口感加埋蠔味亦都好出,推薦推薦芝士免治雞肉棒炙熱過
我地先叫啲野飲,朋友叫左梅酒,serve得好靚
亦都好多
Menu真係咩都有,我地壽司、燒物、生蠔、小食各樣叫啲
炙燒三文魚腩好肥美好好味,食到佢既油香,又唔會太「漏」
炙燒左口魚
而我都忍唔住再追加一隻
哈哈唔好意思又係蠔啦
煙肉櫻花蝦煎廣島蠔
每粒燒蠔上面再放上櫻花蝦同煙肉
脆口同埋軟口嘅口感加埋蠔味亦都好出,推薦推薦
芝士免治雞肉棒
炙熱過既芝士 仲有最鐘意食既雞肉
流心芝士燒年燒
呢個都好出色!芝士好香,同埋就算我食兩粒唔會覺得好濟
兩個人加埋埋單700左右,
超滿足既一餐