2021-04-18 35 浏览
早前去咗呢間大角咀嘅韓風小店令我幾驚喜,由食物質素到服務都好滿意。其中佢地更係社企餐廳,有聘用聽障人士,真係良心企業。今次去到發現環境都幾唔錯,座位闊落又有打卡位。真係沒有不去的理由!坐下就送上韓式前菜,泡菜、醃蘿蔔等。韓式烤牛肉堡今次奔住黃金炸雞而嚟,但卻被烤牛肉堡所震懾到。烤牛肉份量幾多,一路咬就一路跌。加上烤牛肉嘅調味剛剛好,醬掛到係牛肉上咸中帶點甜,幾惹味!包身幾柔軟,所以即使係咁大個漢堡都唔會好難掌握,一路食會不知不覺清咗碟。黃金鹹蛋炸雞平時韓式炸雞多數係甜辣味、醬油味等,但黃金鹹蛋就有點同港式fusion咁,好特別!鹹蛋醬除咗係每件雞沾上之外,碟上都有好多醬汁可以邪惡地蘸嚟食。炸雞炸粉唔會厚,薄脆外皮一咬下便見到嫩滑多汁嘅雞肉,啲油份也太誘人了!我地點咗6件但其實每件都好大塊,食到我地好滿足!泡沫抹茶牛奶之前係社交平台見到呢杯飲品但係menu上搵唔到,就問一問店員,佢就話可以幫我點。泡沫層好夢幻,整體抹茶味都足。

坐下就送上韓式前菜,泡菜、醃蘿蔔等。

韓式烤牛肉堡

黃金鹹蛋炸雞

我地點咗6件但其實每件都好大塊,食到我地好滿足!

泡沫抹茶牛奶