2019-05-18 506 浏览
三個人去食韓國菜,搵咗呢間有啲隔涉嘅小店,貪佢評價唔錯外價錢都好平。三個人叫咗韓式烤牛肉配生菜($98)、韓家八色拌飯($68),同埋蜜糖柚子汁無骨韓式炸雞半份($78)。韓式烤牛肉配生菜食落似炒唔似烤,但入味嘅,份量又多,不過不失。韓家八色拌飯顏色豐富,蔬菜嘅味道好清爽,撈埋辣醬味道啱啱好。順帶一提隻脆邊蛋煎得靚!呢個好推介呀🥰👍🏻!蜜糖柚子汁無骨韓式炸雞半份都有六件,但質素比起之前食過嘅Sodam Chicken差得遠,蜜糖柚子汁唔多,肉汁唔多,普普通通。不過我覺得值得食嘅,因為半價後$39就食到,過下口癮都唔錯呀🥴。唯一唔好係前菜入面嘅芽菜似乎唔新鮮。其他食物水準都唔錯。半價後先$140,呢個價錢喺香港都好難食到似樣嘅晚餐。所以絕對合格有餘👍🏻。餐廳資料:韓家觀塘駿業街56號中海日升中心1G

餐廳資料:
韓家