2017-11-05
上個月同屋企人來開九龍城路過見到呢度見新開左間日本野見好多人食我哋好奇望下有咩食媽咪之前成日話好想試海鮮丼佢二話不說衝左入去一坐低已經見到個暖壺,開頭仲以為係茶壺來之後見枱邊上貼住張貼紙,原來係味噌湯來任飲架好貼心啊張label係提醒我哋搖一搖個壺先好倒出來飲餐牌上海鮮丼選擇好多,而且仲有好多款小食,我地點左好多款小食我地落單之前店員好細心,先同我地對一次單confirm我地食咩之後佢提醒我哋話丼好大碗如果我哋四個人食提議點兩碗丼已經足夠好彩聽佢講d飯真係超多啊!龍王丸 $238成隻龍蝦上,材料好豐富有帆立貝、左口邊、蟹籽同玉子,賣相非常吸引,龍蝦肉咬落爽口彈牙,d飯配上蟹子好正,兩碗丼飯嘅份量非常之多,足夠四個人share食漁吉特選丼 $188魚生款式有十二種包括左口邊、三文魚、白肉豚、台立、櫻花魷魚、帆立貝、赤蝦、三文魚籽、海膽、蟹籽同玉子另外仲有一條長長嘅星鰻,魚生非常新鮮,赤蝦爽口鮮甜,櫻花魷魚第一次食原來咁好食好爽口!星鰻燒得好香配埋d醬汁更加滋味呢個價錢食到咁多款材料真係超抵食松葉蟹腳蒸蛋$38海膽蒸蛋$38蒸蛋非常嫩滑,而且材料豐富。鹽燒鯖魚$42肉質美味汁煮豬軟骨 $4
路過見到呢度見新開左間日本野
見好多人食
我哋好奇望下有咩食
媽咪之前成日話好想試海鮮丼
佢二話不說
衝左入去
一坐低已經見到個暖壺,開頭仲以為係茶壺來
之後見枱邊上貼住張貼紙,原來係味噌湯來任飲架
好貼心啊
張label係提醒我哋搖一搖個壺先好倒出來飲
餐牌上海鮮丼選擇好多,
而且仲有好多款小食,
我地點左好多款小食
confirm我地食咩
之後佢提醒我哋話丼好大碗
如果我哋四個人食
提議點兩碗丼已經足夠
好彩聽佢講
d飯真係超多啊!
龍王丸 $238
成隻龍蝦上,材料好豐富
有帆立貝、左口邊、蟹籽同玉子,賣相非常吸引,
龍蝦肉咬落爽口彈牙,
d飯配上蟹子好正,
兩碗丼飯嘅份量非常之多,足夠四個人share食
漁吉特選丼 $188
魚生款式有十二種
另外仲有一條長長嘅星鰻,
呢個價錢食到咁多款材料
真係超抵食
松葉蟹腳蒸蛋$38
海膽蒸蛋$38
蒸蛋非常嫩滑,而且材料豐富。
鹽燒鯖魚$42
肉質美味
汁煮豬軟骨 $42
豬軟骨非常入味而且軟骨位好腍,加埋芽菜一齊食更加好味
溫泉蛋炸雞沙律$42
炸雞非常香脆,沙律菜好新鮮,mix溫泉蛋蛋漿一齊食,味道相當match
關西雪姬 (冷豆腐)$38
冷豆腐豆味香濃,面頭有脆卜卜嘅櫻花蝦
櫻花蝦超脆同香
相當可口