2018-09-12 29 浏览
今日行過深水埗見到呢間新開張既舖頭都可以坐滿哂人,好似好正咁!200多就有海鮮食,仲可以揀粥底,椰子雞湯或者蕃茄湯泡飯。入到去原來已經full booking 了!幸好俾我地有得入去食,只要準時交還張枱俾下個booking就得.新開張就已經咁爆場👍👍我就揀左椰子文昌雞湯底🐔另外可以自己揀六款海鮮,2款指定海鮮!🤤🤤我地就揀左肉蟹🦀,扇貝,魚腩,魷魚,貴妃蚌,蠔!另外兩款就係海蜆,花甲🐚先黎個文昌雞,職員好nice咁教我地點食。每張枱都有個計時器,俾我地睇住個時間表跟住食又幾方便!呢次既食法有d唔同,滾好後先焗7分鐘,等d湯底更入味。再把青檸加落醬油或雞上做調料,更調出鮮味來,文昌雞肉味更重雞味又夠嫩肉👍而湯底用既係椰青肉,唔係椰子肉。所以更甜,椰青肉又夠嫩滑,幾好喎!再加有馬蹄,竹苼,令到湯底更加清甜!🤤 好飲!食完雞,就可以食海鮮喇!d海鮮好新鮮,隻蟹明明已經斬左件,仲識郁?!證明真係活海鮮黎,唔係冰鮮雪藏。可以放心食用!👍👍肉蟹🦀呢個真係推薦大家食!佢既肉真係好多而且好鮮味!唔洗沾醬油,都已經夠哂味道。加上湯底夠鮮甜,令到味道更加昇華!🤤啖啖肉!脆魚骨腩 大大舊,厚肉 🐟咬落好爽口

我就揀左椰子文昌雞湯底🐔

另外可以自己揀六款海鮮,2款指定海鮮!🤤🤤

食完雞,就可以食海鮮喇!
d海鮮好新鮮,隻蟹明明已經斬左件,仲識郁?!
證明真係活海鮮黎,唔係冰鮮雪藏。可以放心食用!👍👍

肉蟹🦀呢個真係推薦大家食!

脆魚骨腩 大大舊,厚肉 🐟
咬落好爽口彈牙,魚味鮮!唔錯😜

蠔 既份量都多,同粒粒size都唔會好細粒。
唔會話無肉食。
海水味夠濃,食得出新鮮 👍

海蜆同花甲都幾好。唔會話有沙!
食極都有咁,都有好多隻喎。

珊瑚蚌同魷魚一樣,原來淥幾十秒就食得!
食落好爽口彈牙。🤤

食完海鮮,其實都好飽。
但仲未完,因為仲有六款自選火鍋配料等緊你!😲😲!

美國肥牛 🐂質素幾好!淥幾下就食得。
肉夠嫩,又幾好味的。

西班牙梅頭肉🐷呢個都要叫!
估唔到又幾好味,煙韌得黎肉又幾嫩。
好有嚼勁。

自家製魚皮 同響玲
size都係好大件👍炸得夠哂脆口!
🤤

翠綠窩荀 🥗夠哂正,索哂個湯底。
夠哂鮮甜呀!😍