2021-10-08 84 浏览
之前有試過係銅鑼灣食過幾次滿屋放題,質素幾好,黎開大埔搵朋友就一齊試下大埔係咪同樣水準。今次就食$248既晚市放題,之前係銅鑼灣都係食開呢個。近門口位有沙律同炸野任拎,用黎做開胃菜都唔錯,而落單係scan QR code落既,幾方便😆刺身差咖多每樣刺身都叫左黎食,樣樣都好新鮮,我覺得最正係三文魚、油甘魚同帶子,三文魚肥美重魚味,油甘魚油香十足,帶子厚身鮮甜,好滿足😋壽司叫左鵝肝帶子、海膽吞拿魚蓉同柚子油甘魚腩壽司,三樣都唔錯,鵝肝燒得香帶子鮮甜,海膽冇腥味,油甘魚腩魚油多魚味濃😆仲有叫左香芒吉列蝦卷,芒果好甜,吉列蝦唔會太厚粉,唔錯燒物燒羊鞍、蒲燒鰻魚同西京燒比目魚三樣都好出色,羊鞍燒得好香,香料同羊肉味都好突出,鰻魚燒得香,比目魚肉質超滑,正😝天婦羅反而蔬菜天婦羅比起蝦天婦羅仲正,苦瓜天婦羅麵衣幾薄,上枱仲熱,咬落爽脆多汁,亦唔會過苦,超驚喜😍 南瓜亦炸得好香炸物芝麻雞翼好香脆,入面仲保持到嫩滑多汁,而榴槤炸彈就必食既,炸得脆,榴槤餡好足料同埋好香榴槤味😍最後雪糕簡左Häagen-Dazs,係大杯裝黎好正😋整體黎講呢間放題算係好高質,冇咩伏野,刺身質素好似仲比銅鑼灣店好啲,值得一試

刺身

壽司
香芒吉列蝦卷,芒果好甜,吉列蝦唔會太厚粉,唔錯

燒物
鰻魚燒得香,比目魚肉質超滑,正😝

天婦羅

炸物