2022-11-26 60 浏览
小店位於荃灣站附近,主打多款韓國菜,炸雞🍗、蛋卷🥚、煎餅🥞、熔岩飯🧀、拉麵🍜、熱湯🍲 樣樣有齊,重點係大件夾抵食,唔怪得知咁出名啦🙈 入到去發現原來依家做緊五週年優惠,由10月24日至11月30日期間堂食滿HK$200嘅話只要喺FB或IG like同share後加HK$1就換到份炸雞😳 外賣嘅話買炸雞仲有買一送一優惠!lucky😛 估唔到有成半份咁多,炸雞外脆內嫩,食落唔油膩,啖啖肉,搭配蜂蜜牛油味甜甜鹹鹹咁都幾match🤤 人蔘雞湯都係第一次食,湯底感覺無味精,鹹度適中,同時散發著淡淡嘅人蔘味,飲落去好暖胃😋 雞肉肉骨分離,肉質嫩滑,完全唔嚡口,估唔到可以煮到連啲骨都係軟嘅🤣 入面更有大量飯粒,健康又飽肚~ 牛肉雜菜紫菜飯卷有成八大件🤩 餡料爆多,口感豐富,層次分明,搭配韓式配菜簡直冇得頂🤪 豬肉粉絲餃同紫菜粉絲卷都唔錯,搭配拉絲芝士好邪惡💗 令到成個層次昇華咗~ 最後飲返杯玫瑰檸檬蜜,開胃又解膩,開心開心🥳