2020-04-16
之前經過唔覺有放題,唔知幾時開始有。唔通….....改變咗形式,🤔🤔🤔平時食晚飯鐵板燒,最小五六百元一位,仲無咁多嘢食,呢到百幾元任食見到放題任食鐵板燒百幾元一位,咁抵,而且我又不嬲鐘意食日本嘢,想食就食的我,咁又一條友走咗入去食🤗唔知原來北海道都有紅酒,鍾意嘆紅酒的我。當然又唔小得🍷🤣🤣食物咁多款,真係每樣食一件都飽到唔識行,仲要係任食兩個半鐘頭,我未夠一個鐘已經食到攬住咗個肚。食物款式多到.....所以就點D自己比較喜歡食既食物。但都食咗好多好多見到有任食鵝肝😋😋⋯⋯真係超鐘意食鵝肝,不過又唔敢食咁多,食完一件煎得好好食,又再叫,終於忍唔住口食咗三件,煎得好味道的鵝肝,收手啦———三件😅😅超標羊扒——廚師控制火候非常好好,而且相當恰當,我叫的五成熟,軟熟嫩滑有肉汁,串燒雞軟骨——又香又脆,我最愛吃有咬口的食物😋燒生蠔🦪——食咗五隻😅😅又香又鮮甜溫泉蛋沙律🥗——-好滑溜的溫泉蛋,原來食沙律菜用溫泉蛋配合係咁好食⋯⋯鱈魚干—-脆卜卜,送酒一流🤗串燒雞脾菰——又香又爽又美味串燒冬菇——冬菇燒起味道較香,好食😋串燒秋葵——我個人我就必食呢個,我就覺得好正,爽口爽脆健康之選帶子——新鮮爽甜魷
唔知原來北海道都有紅酒,鍾意嘆紅酒的我。當然又唔小得🍷🤣🤣
見到有任食鵝肝😋😋⋯⋯
串燒雞軟骨——又香又脆,我最愛吃有咬口的食物😋
燒生蠔🦪——食咗五隻😅😅又香又鮮甜
鱈魚干—-脆卜卜,送酒一流🤗
串燒雞脾菰——又香又爽又美味
串燒冬菇——冬菇燒起味道較香,好食😋
帶子——新鮮爽甜
魷魚🦑鬚—-燒得夠香夠味。
蒸蛋——蒸得唔錯,蛋没有過火,滑溜,入面有蟹柳、日式魚蛋、🦐⋯⋯等等
炸魚仔—-皮脆,咬落卜卜脆😋😋
鹽燒銀杏—-又是佐酒小吃,鹽焗味香,香噴噴的銀杏。
枝豆—-送酒一流,又係可以吃不停口的小食
魚柳—-食落味道ok,呢個係油咗小小。小問題
因為已經食得太飽,所以有D食物都無叫,免得浪費。
總括來說,食物味道和廚師燒的火喉真的做得不錯,環境地方夠大,服務好,價錢非常抵食。
我必定會再去Encore的食肆,下次又再放題😋🤣💯💯💯💯