2023-03-20 19 浏览
下星期出job,要著得是正d,同個朋友尖沙咀行街買衫睇鞋。之後一齊食晚飯,經過金巴利道俾門口個靚靚巨型海鮮盤吸引,入咗去之後見原來有串燒、雞煲同海鮮食,於是打算咩都叫d食下。望真menu原來每人食夠$150可以點個$1 雞煲或者椰子雞湯或者花膠雞湯仲有豬骨煲,超抵。$1雞煲 (半隻)性價比當然唔駛講,雞煲可以用香氣樸鼻形容,雞肉份量唔算超多,不過兩個人絕對夠食,花椒八角洋蔥調味非常足夠,尤其d洋蔥吸哂雞煲d精華,認真好味。燒露荀我哋走辣,不過好夠孜然粉,食落好惹味,軟硬正中,爽口。老乾媽豆豉炒蜆勁多炒蜆,個個殼都有肉,size 都唔細,炒得好夠鑊氣,豉椒洋蔥同蜆入哂味,好正。風味燒安格斯牛柳粒一碟兩串,每串大約食到4-5粒,燒得啱啱好,黑椒幾香口,唔會嚡,幾有日式牛肉串既風味。金銀蒜燒廣島蠔蠔肉本身係中size,加上金黃蒜蓉做配料,d香味沖哂出嚟,食落juicy又香口又鮮甜。蜜糖燒大魚蛋係長洲大魚蛋size,彈牙爽口,用蜜糖燒外脆內軟,一串兩粒,一人一粒啱啱好,唔多晤少。百花脆油炸鬼朋友第一次食呢樣,油炸鬼焗至全脆,唔油,有d似法式麵包,d蝦膠釀落油炸鬼一齊食特別好食。另外,想shar

$1雞煲 (半隻)

燒露荀
我哋走辣,不過好夠孜然粉,食落好惹味,軟硬正中,爽口。

老乾媽豆豉炒蜆

風味燒安格斯牛柳粒

金銀蒜燒廣島蠔

蜜糖燒大魚蛋

百花脆油炸鬼

另外,想share 俾大家係follow佢個IG或FB送免費雞翼尖小食,份量都唔少㗎。

我哋2個女仔食咗好多嘢,都好飽,埋單之後原來仲有甜品送,係雪米糍,食甜品當然係有第二個胃。