2020-09-27 427 浏览
今日同朋友系订座平台 book左食呢间,但开头行错左去同样位于太子既第2间铺,最后为左个8折优惠唯有赶返黎呢间,所以如果大家都系book 枱既话,一定要留意返系边间!霓虹灯既装饰风格好适合一d钟意食气氛或想谈心既人!我地就叫美国安格斯西冷牛扒($108),满蛽肉蝴蝶意粉($88),牛油果三文鱼薄饼($98),厚切薯条($18),马苏里拉芝士条($28)。落完野食冇耐,蒜香芝士排包同埋d炸野就黎啦!蒜香芝士排包($28)外脆内软,不愧系出名卖三文治既铺头,下次可以专登lunch or tea 黎食返个三文治!个排包不单只外脆内软,而且蒜香味重,但芝士味相对下就冇咁出,但因为个人黎讲钟意蒜味多过芝士味,所以呢个蒜同埋芝士比例就好啱我啦!而厚切薯条($18)上菜时我地都以为上错左,因为完全唔粗,反而个size 似m记既薯条,但食落去发现佢出起m记既薯条更加脆,更加干身,即使摆到食晒其他野再食,佢都仍然好脆,唔会软林林份量方面相当之多,性价比都高!马苏里拉芝士条($28),一份入面有5条,系即叫即炸,上菜既时候超级热,而一咬开就可以做到拉丝既效果,钟意芝士既人一定要叫,但记住一定要趁热食,因为

霓虹灯既装饰风格好适合一d钟意食气氛或想谈心既人!

蒜香芝士排包
厚切薯条
马苏里拉芝士条

落完野食冇耐,蒜香芝士排包同埋d炸野就黎啦!

份量方面相当之多,性价比都高!
马苏里拉芝士条($28),一份入面有5条,系即叫即炸,上菜既时候超级热,而一咬开就可以做到拉丝既效果,钟意芝士既人一定要叫,但记住一定要趁热食,因为冻左就变左做一旧普通既芝士,完全冇晒拉丝既效果!

美国安格斯西冷牛扒

跟住就到主菜上枱啦,美国安格斯西冷牛扒($108),肉质唔硬亦都唔韧,一切开系粉红色既,咬落去都软,但有个可惜既点系落盐好似落得重手左少少,而且好唔平均,因为切开之后头几口系觉得味道适中,但愈食到中间,就觉得愈咸,一望落去,发现有束盐系牛扒中间,就算刮开左,块肉都系好咸,所以食到最后真系好少少失望!

满蚬肉蝴蝶意粉

满蚬肉蝴蝶意粉($88),呢个超级推!
,蚬肉份量超多,而且食落好新鲜冇沙,个蝴蝶粉食落硬度适中,唔会话因为捞左酱就偏软!
而个汁方面就有少少似正宗卡邦尼酱既味道,偏浓蛋味,而且咸淡适中!
虽然好大份,但蚬肉份量较多,而蝴蝶粉份量就偏少,但因为我地都叫得颇多野食,所以呢个份量就啱晒啦,又可以试到个菜,但又唔会食唔晒浪费!但如果系想食饱既话可能就要叫多1/2个小食先够。

牛油果三文鱼薄饼

牛油果三文鱼薄饼($98),薄饼底厚得黎超脆超好食,而烟三文鱼份量超多,有足足3朵花,每朵都有成3/4块大片所组成,超满足,但有个略为失望既点系过咸,正正因为份量好多,所以啖啖都食到三文鱼,啖啖都好咸,最黎冇办法,唯有放弃一朵三文鱼花冇食到😭,而牛油果份量都唔少,但因为我个人麻麻地煮熟左既牛油果,所以觉得尚可,但朋友就好钟意煮熟既牛油果,所以强推!😂但因为个薄饼底好好食,所以下次黎可能会试埋佢另一款黑松露薄饼!

蒜香芝士排包
厚切薯条