2022-11-14 209 浏览
深水埗最近開左間台式火鍋,200蚊都唔洗一位,勁抵食,怪唔知得平日7點幾已經就黎滿座咁我地要左個鴛鴦鍋,第一款係濃醇香麻辣鍋 中麻小辣,麻度都有得揀,完全滿足鐘意麻辣火鍋既人士。另一款要左番茄紅燒牛腩鍋,極推,個湯食落真係同平時食牛肉麵個湯一模一樣。兩款湯都勁入味,普通淥牛肉已經好吸味,淥埋蔬菜就更不得了Ig tag 返間鋪可以免費送台式特飲同牛小排,可以揀台式奶茶、蜂蜜綠茶、蜜桃紅茶,每款都拍得住出面台式飲品店既質素。牛小排更加唔洗講,剩係睇相都知有幾靚,肥瘦均程,入口嫩滑店員會比個qr code你落單,非常方便,除左肉類同火鍋配料例如餃子外,仲可以落單炸物同即叫即製既蛋餅同牛肉麵。推薦芝士肉鬆芋泥蛋餅,我地四個人食左成兩條,蛋餅原條上,啲芋泥勁香甜仲爆哂餡,我諗冇一間台式火鍋店可以咁有誠意出面自助區仲有好多熟食,有炸物、滷肉飯等等,全部質素都好好👍咁大件炸雞扒邊到搵,真係好有台灣夜市既味道順帶一提 ,lunch 除左有邊爐放題外,仲推出左半自助套餐,88蚊有台式台麵外,自助區既食物同飲品麵係任飲任食!超級抵食