2018-11-08
今時今日既觀塘多野食就係人都知啦但估唔到多人到好似係沙田,尖沙咀咁樣等位都係第一次見,好彩我有一早打去訂位,如果唔係都唔知要等幾耐韓國菜,點少得指定頭盤冷菜泡菜, 薯仔, 芽菜 呢3樣我比較鐘意中間個款芽菜大家必試健康沙拉,冷豆腐沙拉菜非常新鮮,最重要個豆腐夠挺身,唔會一夾就散辣炸年糕呢個年糕相當唔錯,口感剛剛好,唔會太硬又唔會太軟,咬落去個口感好Q。加上個辣味唔會太過辣之餘都會食到辛辣味,迎合返香港人既口味泡菜餅Kimchi Pancake,唔好睇佢外表好似濃濃地,但其實一d濃味都無,仲好香好有香脆感。裡面又個pancake好軟綿綿,軟到食落個感覺其實又唔太似pancake 不過總結個pancake係好味的,因為個口感好特別,同平時食開既pancake唔太一樣,而個味唔太辣,我相信絕大部分既人都接受到柚子炸雞呢個柚子炸雞係我今次既重點推介因為真係超好食,平時食開既韓式炸雞都係辛辣味為主再唔係就甜醬,呢個柚子醬,酸酸甜甜可以消油膩感,再加上外脆內軟,d雞肉唔乾,有汁夠juicy我俾足5個GOOD呀嘩。。。超滿足,飽到抱住個肚走都仲有得打包第2日中午飯再食,完美演繹「平。靚。正」既最高景
嘩。。。超滿足,飽到抱住個肚走都仲有得打包第2日中午飯再食,完美演繹「平。靚。正」既最高景界
2人同行都只需330蚊,每人165,呢個價錢,呢個水準,絕對對得住自己
以上開飯食評,只係本小姐個人食後感