2018-03-25
今天又食麻辣火鍋 哈哈哈 第一次嚟呢間劉一手麻辣火鍋度食 朋友十級推介 睇下去到底有咩驚喜先 聽講好full booking 我哋九點去到都仲有人排隊 好在book咗位 入到去真係好有中國嘅感覺 用咗好多木去做枱枱櫈櫈 雖然坐得唔係太舒服 但係好有特色 湯底叫咗 小辣嘅麻辣火鍋湯底同埋藥膳椰子雞湯 椰子雞湯真係勁有椰子味 同埋好清 飲落無味精 麻辣就麻畀辣重 過癮 普通配料叫咗午餐肉 響鈴同埋手打蝦滑 蝦滑夠曬彈牙 而且好重鮮蝦味 美國肥牛價錢都幾貴 分量唔大 但係油花好多 牛肉味重 豚肉 夠曬薄切 而且肥肉唔太多 放落麻辣湯一齊煮 超好食 王喉係麻辣火鍋特色嘅配料 放落湯底十秒就食得 勁脆口 不過味道較淡 當然就梗係要落啲索味嘅嘢 索曬啲辣味啦 蜂巢豆腐同紅薯粉就係好選擇啦 紅薯粉索曬啲麻辣湯 真係好有重慶嘅味道 仲encall咗一次添 重頭戲係呢度嘅海鮮拼盤 有超巨型聖子 活躍鮑魚 鮮蝦同埋鯇魚片 真係超新鮮 勁鮮味 最後三個人埋單食咗千七蚊 其實香港嚟講算貴 但係材料高質 湯底正宗 會再嚟食
麻辣就麻畀辣重 過癮
美國肥牛價錢都幾貴 分量唔大 但係油花好多 牛肉味重