2022-10-28
早前嚟到灣仔會展入面嘅薈景食自助晚餐,呢到場地空間出名寬敞,自助區亦都有超大空間俾食客攞嘢食🤓成人: $758-> $709長者: $658-> $615小童: $458-> $423 (6歲以下免費)⏰用餐時間6:30pm - 9:30pm首先講吓冷盤,呢度壽司設計同擺盤都相當精緻,好似一幅畫咁🥰刺身方面,三文魚,油甘魚魚肉厚切,油脂感重☺️帶子好大粒好厚身,赤蝦都好新鮮冇發霉✌🏻但相比之下凍海鮮就比較失色,長腳蟹比較鹹,肉亦都冇滑溜嘅感覺😕波士頓龍蝦都係偏韌,乾同埋冇乜味☹️反而海蝦大大隻,味道新鮮肉質幾好✌🏻跟住講下熱葷同甜品,新鮮蒸魚係超級好食❗️肉質好嫩滑,真係好似喺酒樓食咁😋仲有蒜蓉粉絲蒸帶子,呢個豉油做得好出眾🌟不過啲帶子就唔算大粒🤔切肉區包括燒牛肉同香草豬腩脆卷,豬腩卷香草味好突出,豬皮幾夠脆,豬肉肥瘦相間好好味🐷燒牛肉我就冇食,但屋企人話係過生同偏韌😕❗️❗️可惜係冇咗我最鍾意食嘅燒羊架🐏跪求佢加返❗️(幾年前嘅生蠔都冇左🥱)仲有鐵板烤大蝦,片皮鴨,牛油煎鱸魚,清酒烤豬肋骨等就中規中矩~跟住甜品有超多款式(起碼有兩個區域都係擺甜品)而且唔係重量不重質,我試
成人: $758-> $709
長者: $658-> $615
小童: $458-> $423 (6歲以下免費)
⏰用餐時間6:30pm - 9:30pm
首先講吓冷盤,呢度壽司設計同擺盤都相當精緻,好似一幅畫咁🥰
波士頓龍蝦都係偏韌,乾同埋冇乜味☹️
反而海蝦大大隻,味道新鮮肉質幾好✌🏻
燒牛肉我就冇食,但屋企人話係過生同偏韌😕
松露朱古力撻🍫表面好脆,入面係偏濃嘅朱古力which is my fav🥰
仲有新鮮即焗梳乎厘,基本上一出就會俾人攞晒❗️
最後仲有feature 日本任飲清酒區🍶亦有紅白酒,罐裝汽水,果汁等任飲✌🏻