2018-06-03
尋日黎銅鑼灣,今日都黎銅鑼灣,不過做既野唔同,食既野梗係都唔同啦。Openrice有個尋找附近餐廳既功用,就咁,我地就尋找左附近依間餐廳。Openrice尋找出依間餐廳真係唔錯既選擇,食材同烹調質數都頗出色。而且我地坐係大窗傍,陽光充足,感覺非常好☀️我地點左:泰式海鮮冬蔭公意粉先食啖意粉,好香香茅味冬陰公,少少辣。因為個份香茅味令個意粉感覺清新,唔會膩。老公話好似食緊冬陰公薯片咁😘而且意粉軟硬度適中,好有嚼勁。材料方面大蝦、青口、墨魚、蜆肉、雜菇、車厘茄......全部都好新鮮。尤其是墨魚,好少係餐廳食到用新鮮既墨魚煮意粉😊意式芝士薄餅 10吋薄批材料有蘿勒、車打芝士、馬蘇里拉芝士、蕃茄醬。薄餅皮薄好脆;芝士熱辣辣,半流質,更香;加埋蘿勒,味道更提升。炸魚薯條薯條係薯角黎架,正呀,好重薯味👍🏻仲加左少少辣粉,好惹味,又唔會覺得太膩。魚肉超滑,差不多入口即溶,加左少少黑胡椒調味,好惹味。唔鐘意食魚既人一定要試,一定會令你改觀。凍海鹽焦糖意大利鮮奶咖啡咸咸地、甜甜地,感覺好得意,加左海鹽既咖啡好香,而且帶出咖啡另一角度。yummy~凍棒子意大利鮮奶咖啡微微既棒子味好香,棒子同咖啡好配合,令
而且我地坐係大窗傍,陽光充足,感覺非常好☀️
我地點左:
泰式海鮮冬蔭公意粉
而且意粉軟硬度適中,好有嚼勁。
意式芝士薄餅 10吋薄批
材料有蘿勒、車打芝士、馬蘇里拉芝士、蕃茄醬。
炸魚薯條
薯條係薯角黎架,正呀,好重薯味👍🏻
仲加左少少辣粉,好惹味,又唔會覺得太膩。
魚肉超滑,差不多入口即溶,加左少少黑胡椒調味,好惹味。
唔鐘意食魚既人一定要試,一定會令你改觀。
凍海鹽焦糖意大利鮮奶咖啡
凍棒子意大利鮮奶咖啡
微微既棒子味好香,棒子同咖啡好配合,令味道更香。