2018-06-14
日前推出913黑糖鮮奶茶,都唔要求話飲到好濃茶香,但求正常。即日於太子店購買,比平時仲少啲人,可能因為落雨掛。右邊收銀落單,左邊店員接到單即沖,飲品冇5分鐘就到手,難得有效率。913黑糖鮮奶茶 $28天仁用原有紙杯盛載,並無為新品安排透明杯裝。失去打卡意欲,憑肉眼亦都見唔到黑糖份量、珍珠多少。即管當飲手搖杯唔環保嘅情況下比較環保啦。隱約見到沖泡過程,先加保溫黑糖珍珠,再加一早沖好嘅鮮奶茶,飲品到手時面頭有一層奶泡,珍珠亦都係暖的。可惜成為暫時飲過最難飲、最唔值嘅黑糖鮮奶,沒有之一。珍珠黑糖熬煮,口感尚算有噍頭,正常珍珠水平。黑糖弱到幾乎以為自己飲梗普通鮮奶茶,再三確認杯上嘅label。奶茶底亦弱爆,奶淡茶淡,大半杯係冰水老實講,點黑糖產品預左係甜的,真係接受唔到淡如水嘅黑糖鮮奶茶。咁我飲番913鮮奶茶唔好?做乜要俾多4蚊?
913黑糖鮮奶茶 $28
913黑糖鮮奶茶
咁我飲番913鮮奶茶唔好?做乜要俾多4蚊?