2022-04-09
今次黎到荃灣呢間專食pancake嘅舖頭,我唔應該對佢太大期望⋯⋯😵未入去前舖頭內得一枱客,店員同我地講整野食要等25分鐘,語氣想拒諸門外,感覺好似唔多想做生意咁,但因為唔想再行去搵其他,所以照入叫左一個主食一個soufflé pancake, 兩個都唔合格,失望▪️嫩燉慢煮牛面頰肉配薯菜🐮 $118呢個真係完全唔掂👎🏻一大舊肉就咁燉,唔知佢燉左幾耐,用把牛扒刀切都勁難切,超韌,咬勁耐先吞到仲要痴牙,薯菜就得勁細份,完全唔值呢個價錢▪️楓糖忌廉梳乎厘班戟🥞 $128諗住呢到應該係食pancake ,主食就算差都想用呢個彌補下。但係都係我諗多左,pancake做得唔夠fluffy,底果面食到啲粉沉左底,變左一半係梳乎厘口感,一半係普通pancake口感。但係甜度同個味都係正常嘅。同樣都係呢個價錢會食其他pancake店🤐▪️Latte ☕️+$18普通唔太香,不過勝在夠大杯
▪️嫩燉慢煮牛面頰肉配薯菜🐮 $118
▪️楓糖忌廉梳乎厘班戟🥞 $128
▪️Latte ☕️+$18
普通唔太香,不過勝在夠大杯