雅苑座

The Greenery
2023-06-02 1807 浏览
约咗同朋友庆祝聚餐,一上嚟就有侍应问我要不要椅套去盖包,佢哋真系好热情仲话畀我哋桌布上嘅小卡系嚟兑换每人一份嘅鲍鱼花胶,真系多谢佢哋嘅提醒,差啲就嘥咗海鲜种类都几多,可以当正餐去食。有波士顿龙虾,加拿大长脚蟹,翡翠螺,冻虾等。(容易吃到饱,建议拿杯茶先)龙虾一个个都非常大,都超过咗半个碟嘅大小,多攞几个真的会装唔落。如果觉得呢啲海鲜唔够喉,可以加啲酱汁,甚至用柠檬汁去调味。(私人推荐专门去拿一碟装满嗮不同嘅酱料,吃下去就不会很dry)——————————重点来了!!甜品中场突然有人敲钟,原来有巨大的拿破仑蛋糕,每个人排队可以去拿件。蛋糕上面嘅酥皮好脆,而且蛋糕中间又软又滑。配搭上面嘅草莓同蓝莓一齐食,恰到好处,脆而易入口,微甜嘅口感一啲都唔觉得腻————————————甜品打卡DIY攻略我各自攞咗粉红色系嘅甜品进行配搭。呢度仲可以有钢琴点歌嘅服务,一路听住歌一路食甜品。☞记得要识得去攞同款颜色嘅甜品去进行拼盘配搭打卡☞拿大件的甜品为主体,去拿糖果或马卡龙比较细的甜品为其点缀☞可以带上小卡或娃娃去打卡相机先食 ~真系好米好好睇,适合去post ig。

,建议拿杯茶先)

——————————

重点来了!!

————————————
甜品打卡DIY攻略

☞记得要识得去攞同款颜色嘅甜品去进行拼盘配搭打卡

☞拿大件的甜品为主体,去拿糖果或马卡龙比较细的甜品为其点缀

☞可以带上小卡或娃娃去打卡

相机先食 ~真系好米好好睇,适合去post ig。
翡翠蚝皇鲍鱼花胶
加拿大长脚蟹