2020-09-02
觀塘駱駝漆(再)覓食 必撐高質美食黃小店-🐷 慢煮鹵水豬腩肉 • 泰式扎肉 • 金邊粉 • 蕃茄冬蔭湯($75)小店中有如此高高高質湯底實左超驚喜!!!! 一上枱時已經聞到香氣撲鼻 飲一啖冬蔭湯底好味到想叫出黎🤣 蕃茄加上冬蔭平衡得好好 冬蔭香味好出之餘又唔會搶晒蕃茄味 湯底整體唔會好辣 調味剛剛好食得好舒服好正!! 豬腩肉肥瘦恰當有瘦肉亦有少少肥肉位 瘦肉唔會乾柴 肥位又肉質軟稔 廚師處理得好好勁抵讚! 份量都幾大碗 兩件大豬腩肉 兩件扎肉 而金邊粉份量亦多 被高質粉麵震懾了哈哈👏🏻🍔 烤大啡菇黑松露芝士醬牛肉漢堡 ($102)漢堡質素亦唔錯 雖然比較起金邊粉冇咁震撼 但黑松露醬亦好多好香流晒出黎 漢堡扒好厚好大肉質新鮮咬落仲好多肉汁生熟程度剛好 大啡菇就當然係成個漢堡咁大 加上洋蔥 蕃茄 羽衣甘藍 一啖咬落去好多層次 好有口感!! 可惜係配上嘅薯條就比較遜色 薯條唔熱 有種炸得太耐嘅感覺 炸油又被薯條吸返轉頭 油膱味太重唔新鮮嚕🤭
🍔 烤大啡菇黑松露芝士醬牛肉漢堡 ($102)