2016-07-25
今日約左大胃王朋友晚餐。叫得大胃王就緊係同佢食放題/自助餐最開心喇!咁岩呢度兩樣都滿足到佢!環境幾闊落,唔始終係燒肉放題但唔算太大煙。我地好好彩比人安排左坐望窗的卡位,又有電視睇,幾好。急不及待出去行一個圈拎野食。有一點震驚的感覺,除左燒肉和燒蔬菜外,壽司、刺身(3、4款)、沙律吧、凍蝦、青口、冷麵等等一應俱全,賣相仲唔錯。熟食都唔少選擇:有人蔘雞、串燒、天婦羅、焗薯、咖哩,炒飯,炒烏冬、豬腳薑、炒菜。另外甜品區都有幾款靚靚既蛋糕,泡夫、雪糕、豆腐花、芝麻糊等等,凍櫃都有生果、唔同顏色的奶凍、啫喱咁,好多款式! 最最最最特別係呢度有自製章魚丸、自制炒雪糕、自製棉花糕同自製焗蛋糕仔,適合一家大細黎食,好過癮。 價錢亦包左飲品:基本上涼茶汽水果汁熱茶都有,不過個人推薦沙冰,好味解渴! 味道方面:-肉類醃得唔會過鹹,豬頸肉用辣雞翼都好好味。又唔易燶,因為有得自己控制火力。大家記得燒菠蘿,好甜好香的!出面都有生菜比客人拎黎包住D肉食,讚! -刺身,壽司都新鮮—而且多款,好好彩拎到三文魚腩好肥美! -熟食:天婦羅都炸得幾脆又唔太油。可以encore-甜品:豆腐花竟然幾滑,啫喱,奶凍同蛋撻都唔錯人
味道方面:
人頭$178食到咁的質素和種類確實不錯,又飽好滿足,值得一讚係員工收碟速度好快。下次成班人聚會就最好,因為一定有野岩你食。