2022-12-22 55 浏览
今日冬至都到天氣轉凍左🌬️,最岩就係一班朋友或者一家大細坐埋一齊打邊爐🍲!呢間火鳳凰火鍋料理岩岩先新開張㊗️,但估吾到已經咁爆場🤩~好彩訂左大房仲有得唱埋K🎤,房間好顯氣派既中國風🇨🇳!打邊爐梗係最重要係湯底😋,但呢到多湯底到眼花撩亂🙈,有成廿幾款俾你任君選擇🉐!我地簡左幾款招牌👏🏻,霸王藏嬌✨,用料南瓜及三黃雞🐓,所以超鮮甜加上原隻三黃雞👀,飲完湯底仲可以食埋成隻雞👅!另外雪山飛孤鍋🤍,利用左龍躉煲成既魚湯🐟,配合埋蛋白做成既雪山🥚,清得泥又鮮🆗,岩哂健康減肥人仕✅!最後簡左個超惹味既魔鬼與天使👼🏼~係手工烤魔鬼辣江團魚😈,雖然我食吾到辣🤣,但真心超香辣惹味🔥,真係一試上癮♥️!除左火鍋料之外仲有好多大施私房小吃📣,我地最鐘意呢個蒙古羊肉串🐐,好正宗蒙古口味👍🏻,少少辣又香口🌶️!甜品又係一流💕,為豐富晚餐畫上完美句號🥢,火鳳凰撈起冰冰粉同黃金滿地糍粑真心好正🍧~
霸王藏嬌
雪山飛狐鍋