2008-10-07 9 浏览
呢間食店係我哋每次去九龍城必定前往朝聖嘅地方,而成日係九龍城開飯亦都係因為佢,去到如果人多,就會去食第二間先,然後留肚番轉頭食佢,唔理有冇招呼,亦唔理坐得有幾咁逼,一心都係為咗呢個牛肉餅!上星期一晚好好彩,唔係好多人,唔駛等好耐,可能過晒食飯時間啦!舖頭細細,仲有間A貨喺同一條街,但係佢永遠都咁好生意,食完就知點解嘞!我哋入去坐低就叫咗: 牛肉餅:實在太美味啦 ,皮薄兼鬆化,要好小心咬開,唔係就會射到一枱都係兼嘥晒!入面嘅牛肉好滑好鮮味,你仲會見到好多肉汁浸住嚿牛肉,一於吸晒啲汁先。雖然塊皮好薄,入面又咁多肉汁,但係食咁多次都好少話會穿,整餅師傅真係好掂,平時見佢一路整,一路講嘢,又或者睇吓單,唔似好專心,但係整出嚟嘅就真係搶晒食客嘅心! 咖喱羊腩麪:羊腩好稔唔羶,入晒味,正!麪就冇乜味,但係都夠彈牙,當你成碗咖喱倒晒落碗麪度,你就知點解呢碗麫冇味嘅真正原因嘞,麪條索咗啲咖喱汁,搵番個靈魂,完美! 小籠包:我食小籠包成日漏晒入面啲汁先食,但喺呢度食我就一滴不漏,因為包入面啲肉汁同牛肉餅入面嘓啲鮮甜度差唔多!一夾起要小心,你會見到個包因為啲肉汁而下墜,一啖吞咗佢,鮮肉味同啲汁喺口入面不停

牛肉餅:實在太美味啦

小籠包:我食小籠包成日漏晒入面啲汁先食,但喺呢度食我就一滴不漏,因為包入面啲肉汁同牛肉餅入面嘓啲鮮甜度差唔多!一夾起要小心,你會見到個包因為啲肉汁而下墜,一啖吞咗佢,鮮肉味同啲汁喺口入面不停咁轉!即刻要食多一個嚟助興先得!

呢間嘢我從來未失望過,因為我從來唔會响五、六、日同埋公眾假期過嚟,亦唔會喺食飯時間過嚟!除咗太多人喺門口等之外,入到去個個都等食牛肉餅,出品有幾大影響可想而知啦!有時要食好嘢除咗要搵啱地方,仲要搵啱時間,唔係同一樣嘢你食就冇料到,我食就驚為天人架啦!
不吃不可!得番一個因為我老公吞咗一個嘞!
麫係冇乜味…不過…
撈埋啲咖喱羊腩就唔同晒味!
多肉汁小籠包
不吃不可!得番一個因為我老公吞咗一個嘞!
撈埋啲咖喱羊腩就唔同晒味!
多肉汁小籠包