2017-08-05
平時去開食川婆婆麻辣燙,一次都未試過佢地既火鍋, 今日收咗工就專程來到尖沙咀試一下正宗四川麻辣火鍋到底有幾麻到底有幾辣!入到去立即揀咗湯底先其實除左麻辣佢地仲有好多其他湯底可以選擇,怕食麻辣既朋友都唔洗咁驚肉類選擇超多,鍾意食肉既人一定係好開心,不過我同朋友2個人都唔太好食肉,所以選擇左拼盤,咁就咩肉類都有啦配料實在太多啦!絕對會睇到眼花撩亂飲品反而選擇唔多,不過大路配火鍋既飲品都齊全本身想要九宮格個隻鍋,但店員話其實個隻鍋只係影相靚,你要煮大件少少既食物已經好唔方便,根本放唔到入個鍋度期待已久既鴨血啊!年頭係台灣食完之後念念不忘, 呢度嘅鴨血好新鮮,食落好似豆腐咁滑超大塊花支~不過唔可以煮太耐因為一煮得太耐 佢就會好靭蝦滑不過不失, 如果可以打得彈牙D就會更加吸引三款肉拼盤羊肉,牛肉,豬肉牛肉幾好食但其他令我好失望蔬菜真心得好少你嗌一份,佢只得三棵菜豆腐三寶~超吸辣,其實我本人只喜歡鮮腐竹,不過佢呢度冇得單點,所以最後只好點作豆腐拼盤order咗兩杯青檸冰,真係太麻啦!溫馨提示: 我點嘅係中辣麻辣火鍋,因為鍋入面有好多辣椒花椒八角......等材料,所以係會越煮越辣㗎
配料實在太多啦!絕對會睇到眼花撩亂
飲品反而選擇唔多,不過大路配火鍋既飲品都齊全
超大塊花支~不過唔可以煮太耐因為一煮得太耐 佢就會好靭
蝦滑不過不失, 如果可以打得彈牙D就會更加吸引
三款肉拼盤羊肉,牛肉,豬肉
牛肉幾好食但其他令我好失望
蔬菜真心得好少你嗌一份,佢只得三棵菜
order咗兩杯青檸冰,真係太麻啦!