2019-12-19 10 浏览
Dama@K11 Musea,呢間素食店不得了,夜晚過左晚飯時段都好受歡迎,多多少少都因為一支火紅的素食雪糕!每個星期一會update每週供應的雪糕味道,每次有四種口味,以我所見,紅色(紅肉火龍果)最受歡迎。Red dragon fruit , pineapple & ginger $48作為Vegan食物,無蛋無奶的純素雪糕,成分有80% 選用菲律賓紅肉火龍果及菠蘿,密度高得來形狀挺身,適合有乳糖不耐症人(即係對牛奶敏感的人)。Chestnut, oat milk $72雖然呢杯雪糕顏色冇咁鮮豔,但栗子同燕麥奶的味道好濃,兩者都係healthy food,食多無妨啦。Cold press juice $62 - (Pomegranate/ pear/ lemon)冷壓果汁,更能保存營養!另外加點兩款小食:Vietnamese vermicelli wrap ($58)/ 鹽烤百頁豆腐 ($38),前者味道酸酸甜甜好開胃又飽肚,後者味道好有驚喜,味道鹹鹹地又香口!

Chestnut, oat milk $72

冷壓果汁,更能保存營養!