2021-11-10 9 浏览
我哋嗌咗泰式石鍋雞($185)、泰式串燒半打($98)、咖喱牛腩石鍋($98)同埋西班牙黑毛豬梅頭肉($128)咁首先講咗嗰個泰式石鍋雞先啦泰式嘅雞煲食落去係別有一番風味🤩🤩因為佢食落去係甜甜地同埋辣辣地(平時好少食雞煲可以食到甜味嘅🤔🤔)同埋每一嚿雞肉都好索味🤟🤟食完就可以落打邊爐嘅配料去煮㗎啦佢哋嘅黑毛豬梅頭肉食落去都好滑一啲都唔會鞋颯颯嘅☺️☺️唯一美中不足嘅就係份量比較少之後就講吓嗰個泰式串燒其實我哋掙扎咗好耐應該帶雞牛豬邊一款😅😅之後佢同我哋講可以雞牛豬各兩串咁樣(完全解決咗啲選擇困難症嘅煩惱😂😂)牛肉食落去會比較煙銀,有口感而雞肉同埋豬肉食落去比較滑嫩❣️❣️配埋佢哋嗰個Sauce好夾跟住就講吓嗰個咖喱牛腩石鍋我想講呢一個石鍋最正係佢個汁(同石鍋雞嗰個汁一樣都係咁好食,搞到我個friend忍唔住嗌咗一碗白飯嚟送🤣🤣)嗰個牛腩食落去都幾爽口而且食落去都好腍,有少少入口即溶嘅感覺💖💖(同埋我都覺得入面嗰個薯仔好正,可能因為配埋嗰個汁)最後就講埋我哋飲嘅嘢飲啦我就揀咗要龍眼冰($36)我想講呢杯係我人生飲過咁多杯龍眼冰之中最多龍眼嘅一杯😱😱我諗好似有十幾嚿龍眼肉而我朋友就嗌咗椰汁冰($3

咁首先講咗嗰個泰式石鍋雞先啦
泰式嘅雞煲食落去係別有一番風味🤩🤩
因為佢食落去係甜甜地同埋辣辣地
(平時好少食雞煲可以食到甜味嘅🤔🤔)
同埋每一嚿雞肉都好索味🤟🤟
食完就可以落打邊爐嘅配料去煮㗎啦
佢哋嘅黑毛豬梅頭肉食落去都好滑
一啲都唔會鞋颯颯嘅☺️☺️
唯一美中不足嘅就係份量比較少

之後就講吓嗰個泰式串燒
其實我哋掙扎咗好耐應該帶雞牛豬邊一款😅😅
之後佢同我哋講可以雞牛豬各兩串咁樣
(完全解決咗啲選擇困難症嘅煩惱😂😂)
牛肉食落去會比較煙銀,有口感
而雞肉同埋豬肉食落去比較滑嫩❣️❣️
配埋佢哋嗰個Sauce好夾

跟住就講吓嗰個咖喱牛腩石鍋
我想講呢一個石鍋最正係佢個汁
嗰個牛腩食落去都幾爽口
而且食落去都好腍,有少少入口即溶嘅感覺💖💖
(同埋我都覺得入面嗰個薯仔好正,可能因為配埋嗰個汁)

最後就講埋我哋飲嘅嘢飲啦
我就揀咗要龍眼冰($36)
我想講呢杯係我人生飲過咁多杯龍眼冰之中最多龍眼嘅一杯😱😱
我諗好似有十幾嚿龍眼肉
而我朋友就嗌咗椰汁冰($36)
勁大杯不特止仲要好重椰汁香味

佢哋依家有做一個Promotion