佐敦呢間超隱世,但好高質的拉麵店,賣既並不是一般的豚骨湯底,而係赤雞雞白湯底🐔!小店裝修似足日本的當地拉麵店,我最鍾意坐BAR檯望住師傅煮麵~ (有機會記得到訪小店的洗手間,裝修超有心思,好似一個後花園仔咁㗎⋯)招牌雞白湯拉麵($98),湯頭係好厚身的奶白色,飲落去完完全全係濃烈既雞鮮味及香氣。店長話用左好多小時熬製,而且選用的是日本直送既赤雞。赤雞比普通本地雞更乾淨,所以話可以係超級安心食用。另外仲做左慢煮雞叉燒,食落啖啖肉得黎超級嫩,仲鴛鴦配埋黑豚叉燒。面頭仲有炸起的牛蒡,微微泡落雞湯可以吸收埋雞既精華,更配有拉麵不可缺少的溏心蛋。而我作為沾麵粉絲,當然要一試以雞白湯作湯底的沾麵($138)。平時食豚骨呀魚介食得多,雞白湯沾麵真係第一次!!呢個湯頭比起拉麵再更加濃郁,而且配上粗麵都做到好掛湯,啖啖都有雞既鮮味。配料則同拉麵相若,有黑豚、慢煮赤雞及溏心蛋。而小食則點左明太子雞翼($48/2隻),剛剛烤起超級燙嘴,咬開爆汁,裡面有滿滿的明太子~~ 夠晒惹味。