餐厅: 輕時光
资讯:

2019-11-12 561 浏览
天后 - 主打乳酪果昔既小店, 香港真係唔多飲品店會提供以純乳酪同鮮水果打成既果昔飲品。對上一次黎就係佢哋啱啱開店冇耐, 第一次飲已經愛上左!⁑⁑芒果紅火龍果優格果昔⁑⁑𝕄𝕒𝕟𝕘𝕠 ℙ𝕚𝕥𝕒𝕪𝕒 𝕐𝕠𝕘𝕦𝕣𝕥 𝕊𝕞𝕠𝕠𝕥𝕙𝕚𝕖(加了雙倍優格)以鮮芒果、紅火龍果、明治4.3鮮奶、乳酪打成, 見住個staff放入大量乳酪, 認真落足料呢😍!飲品好靚, 有漸層效果🌈, 用黎打卡一流~Smoothie質感好creamy, 有芒果既甜味之餘, 亦有啖啖紅火龍果既鮮味。乳酪味突出, 酸酸甜甜, 仲帶點香濃既牛奶味, 飲完冇乜飽滯既感覺, 感覺好fresh~⁑⁑雜莓優格蓋茶⁑⁑優格蓋茶系列係冇咁飽肚既茶飲選擇, 店員建議唔用飲管, 直接傾斜90度飲, 咁樣就能同時品嚐到優格同水果茶。要了桂花烏龍茶做茶底, 有桂花既清香, 茶味清幽, 係清新既味道!桂花烏龍茶混合咗紅桑子、藍莓、蘋果。優格味突出, 質感好creamy, 同時品嚐到雜莓既鮮甜味, 仲咬到果籽,有口感!飲品全部唔放糖漿, 只採用自家熬煮既桂花冰糖水去提升甜度, 天然健康, 又好飲😍!

⁑⁑芒果紅火龍果優格果昔⁑⁑

𝕄𝕒𝕟𝕘𝕠 ℙ𝕚𝕥𝕒𝕪𝕒 𝕐𝕠𝕘𝕦𝕣𝕥 𝕊𝕞𝕠𝕠𝕥𝕙𝕚𝕖
(加了雙倍優格)

飲品好靚, 有漸層效果🌈, 用黎打卡一流~

⁑⁑雜莓優格蓋茶⁑⁑

2019-11-11
5 分钟 (外卖自取)