2025-07-03
星期六同朋友喺荃新天地行街,見到依間餐廳超多人排隊,超受歡迎!原來下午茶時間,勁抵食!雖然要排隊,但係員工做嘢都非常有效率,好快就可以入座。淨係睇餐牌,已經非常吸引,價錢仲相當經濟實惠!紅碗豌雜麵配料好豐富,超足料,認真將佢哋攪拌均勻,每一啖麵都可以食到唔同嘅配菜,滿滿澱粉質真係很能夠俾人好幸福嘅感覺!小辣嘅口味,容易入口,就食得最開心!朋友就揀咗蔥酥骨湯抄手個湯清澈得來又幾好飲喎👍🏻👍🏻抄手份量亦都唔惹少,外皮唔會太薄或者太厚,係幾清新輕盈嘅午餐選擇我哋仲叫咗秘制脆皮半隻雞,因為見到隔籬枱嘅小朋友食得超開心,所以都忍唔住!外皮非常香脆,香氣撲鼻,而且仲有滿滿肉汁,唔會太乾身,非常推薦!作為一個澱粉控,我仲叫咗一份鍋巴土豆,配埋茄汁,真係超級正!外脆內軟!
紅碗豌雜麵
朋友就揀咗蔥酥骨湯抄手